|
Bulgur Pilavı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc41430
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2009
2,730 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 su bardağı bulgur
2 adet domates
1 adet soğan
2 adet sivri biber
2 su bardağı et suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
Yeteri kadar tuz pul biber
Kuru reyhan
Hazırlanışı:
Soğanı ve sarımsakları ince kıyın, tereyağında hafif kavurun. Üzerine doğranmış sivri biberi ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra rende domates ve salçayı ekleyin. Bu şekilde iyice kavurun. Et suyu, tuz, pul biber ve reyhanı katın. Su kaynadıktan sonra bulguru koyun. Bulgur piştikten sonra ocağı kapatın. 10 dakika dinlendirdikten sonra servise sunun.
ML® Patlıcanlı Bulgur Pilavı için tıklayın
|
Bulgur Pilavı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc52401
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2010
2,134 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
3 çorba kaşığı tereyağı yada margarin
1 adet orta boy soğan
3 adet yeşil biber
2 su bardağı su
2 bardak bulgur
2 adet domates
et suyu
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Yağ eritilir,yemeklik doğranmış soğan pembeleştirilr. Doğranmış biberler eklenir. Rengi değişmeye başladığında küp küp doğranmış domatesler eklenir. tuzu serpilir. 2 bardak su ve et suyu katılır. Kaynayınca bulguru da koyulur. Tencerenin kapağı kapatılır. Bulgur suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir. Pilavı biraz demlendirdikten sonra servis yapılır.
|
|