|
Bulgur Sıkması |
|
tombalak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc65698
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2011
3,904 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 su bardağı ince bulgur
2 adet soğan
4 diş sarımsak
250 gr. kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1'er çay bardağı un ve su
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Nane
Bulguru yıkayıp suyunu süzün ve 20 dakika bekletin. Soğan ve sarmısağı ince kıyıp, bulgura ekleyin. Üzerine kıyma, tuz, un ve tereyağını koyup, suyla yoğurun. Macun kıvamına gelen bulgurdan köfte büyüklüğünde parçalar koparıp, uzun köfteler yapın. Kaynamış tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Sarmısaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış kırmızıbiberle servis yapın.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 04.02.2016
|
Sulgur Sıkması |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102218
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2014
1,922 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram ince köfteli bulgur
1 adet rende soğan
1 çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
Kırmızı pul biber, kimyon, kekik, karabiber, yenibahar
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 limon
Bulguru bir kabın içine koyun. İçine bir su bardağı ılık su ekleyip karıştırın. 30 dakika bekletin. Sonra üzerine rendelenmiş soğanı, sarımsağı ve salçayı ekleyip yoğurun. Ara ara su da ilave ederek macun kıvamına getirin. Köftelere şekil verip servis tabağına alın. Bir kasenin içinde nar ekşisi ve limonlarla ikram edin. Köfteleri sıcak ya da soğuk olarak ikram edin.
|
|