|
Bulgurlu Cevizli Börek |
|
yanlış numara
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2011
Mesajlar: 57 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc70062
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2011
2,970 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 tane Yufka
300 gr kıyma
1 çay bardağı bulgur (ince)
2 tane soğan
Yarım çay bardağı ceviz içi
Bir kâse yoğurt
100 gr margarin
1 su bardağı Galeta unu
1'er tutam tuz ve karabiber
Öncelikle soğanı ayıklayıp soyalım, kesme tahtasında yemeklik doğrayalım. Bir tavaya yağı alalım, soğanı ilave edip sote edelim, kıymayı ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Bulguru ve suyu katıp birkaç dakika pişirelim. Ocağın altını kapatıp dinlendirelim(bulgurun şişmesi için). Tuz, karabiber ve cevizi katalım ve karıştıralım. Yufkaları dört eşit parçaya bölelim, yoğurt ve yağ karışımı ile yufkaları ıslatalım. İç koyacağımız tarafı iki kat yapalım ve yeteri kadar iç koyalım ve rulo yaparak saralım. Yoğurt ve margarin karışımıyla rulonun üzerini ıslatalım ve galeta ununa batırıp, yağlanmış tepsiye dizelim. 170 derecelik ısıda yarım saat pişirelim.
|
Bulgurlu Cevizli Börek |
|
akbabuş
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2011
Mesajlar: 29
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65315
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011
2,999 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
150 gram kıyma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
2 adet yufka
1 fincan çekilmiş ceviz
1 çay bardağı bulgur
1 kahve fincanı su
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
1 yumurta
Önce soğanı sıvı yağda pembeleştirin ardından kıymayı ilave edip kavurun. Üzerine baharat, tuz, ceviz ve bulguru ekleyin. Karışıma suyu ilave edip rengi dönene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yufkaları sıvı yağla yağlayın ve her yufkadan aynı büyüklükte sekiz şerit kesin. Şeritlerin bir ucuna kıymalı iç malzemeyi paylaştırın katlayın. Hazırladığınız bu muska böreklerini yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verin. Dilerseniz üzerine yumurta akını sürdükten sonra galeta ununa bulayıp yağda kızartabilirsiniz.
|
BULGURLU CEVİZLİ BÖREK |
|
Kabul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc1810
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006
5,995 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yufka
250 gr kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
2 orta boy soğan
3/4 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Yufkaları ıslatmak için:
5-6 kaşık eritilmiş margarin
5-6 kaşık yoğurt
Soğanı ince ince doğrayın. kıyma ile çok az yağda pembeleşene kadar kavurun. Ayrı bir kapta bulgura, 1 kahve fincanı su katın. Ateşi kapatıp bulgurun şişmesini bekleyin. Bulgura tuz, biber ve cevizleri ekleyin. Yufkaları 4 eşit şerit şeklinde kesin. Yoğurt-Margarin karışımı ile ıslatın. Uzun şeritlerin ucunu 10 cm kadar kendi üzerinde katlayıp iki kat yapın. Kalın olan bu kısma bulgurlu içi yerleştirin. Dökülmemesi için iki ucunu sıkı bir şekilde içeriye katlayın ve rulo şeklinde sarın. Üzerini tekrar yoğurt sosuyla ıslatacağınız rulo börekleri galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızartın.
ML® Cevizli Börek için tıklayın
|
|