|
Bulgurlu Kadınbudu Köfte |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176255
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2024
138 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr. köftelik kıyma
1 adet iri kuru soğan
1 adet yumurta
1.5 kahve fincanı ince bulgur
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Bulamak için:
1/2 çay bardağı galeta unu
1/2 çay bardağı buğday unu
1 adet yumurta
Kızartmak için:
2-3 su bardağı sıvı yağ
Kıymamızı ikiye bölüyoruz. Yanmaz tavamıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alıp kavuruyoruz. Kıymamızı ateşten almaya yakın, rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarımızı ekliyoruz. Bir dakika kadar kavurup kıymamızı soğumaya bırakıyoruz. Diğer yandan bulguru ıslatıyoruz. Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, süzülmüş bulguru alıyoruz. Yumurtayı ve baharatları ekliyoruz. Köfte harcımızı yoğuruyoruz. En az iki saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletiyoruz. Kızartma aşamasında, yağı derin kızartma tenceresine alıyoruz. Köftelerimize iri oval şeklini veriyoruz. Köftelerimizi önce un, sonra galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma buluyoruz, çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
|
Bulgurlu Kadınbudu Köfte |
|
bakır tas
Aşçı
Kayıt: 27.08.2014
Mesajlar: 17 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc101145
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2014
3,763 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg kuzu kıyma
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
5 çorba kaşığı sıvıyağ
Üzeri için:
2 adet yumurta
Kızartmak için.
Sıvıyağ
Bulgur 1 su bardağı ılık suya ıslatılır. Soğan çok ince doğranır, sıvıyağda pembeleştirilir. Kıymanın yarısı atılır, suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. Sonra bulgur, tuz ve karabiber eklenir ve karıştırılır. Soğumaya bırakılır. Sonra kalan çiğ kıyma eklenir, bütünleşene kadar yoğrulur. Harçtan küçük yumurta kadar parçalar alınır. Çırpılmış yumurtaya batırılır ve derin yağda kızartılır.
|
|