Kısa URL: https://ml.md/lc133590
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2018
2,961 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kilo orta yağlı kıyma
2 adet soğan
1 adet yumurta
150 gr. kuyruk
2 diş sarmısak
1 fincan bulgur
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kıyma iki defa kuyrukla beraber makineden geçirilir. İçine bir gece önceden ıslattığınız bulgur ince kıyılmış soğanyumurta sarısı tuzu ve biberleri koyup iyice yoğurun. Ezilmiş sarmısak eklenir. İyice yoğurduğunuz kıymanın üstünü bir bezle örtüp mnagal ateşi yanana kadar bekletilir. Ateş yanınca kebab şişleri yağlanır.Bir avuç kıymadan alınıp bastırılarak şişlere sarılır. Ateşin 4-5 santim üstünde çevrilerek her iki yüzü kızartılır. Ayrı bir yerde ateş üstünde öldürdüğünüz domatesbiber ince doğranmı salatalık bir iki zeytin maydanoz eşliğinde sıcak sıcak ikram edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc109887
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2015
1,756 defa indirildi / yazdırıldı
Fevziye Sürmeli
400 gr. Orta Yağlı Kıyma
200 gr. Köftelik Bulgur
3 Diş Sarmısak
1/2 Çay Kaşığı Pul biber
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 adet kuru Soğan
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
30 gr. Çam Fıstıgı
Tuz
Bulguru yumusayıncaya kadar ılık suda bekletin. Bulguru kıymanın üzerine dökün. Sarmısakları iyice dövün. Soğanları rendeleyip, suyunu süzün. Diğer baharatlarla birlikte bütün bu malzemeleri kıyma ve bulgurla karıştırın. En son dolma fıstığını ekleyerek karıştırın. Ceviz büyüklüğünde köfteler ayırarak şişlere takın ve kömür ateşinde pişirin.