Kısa URL: https://ml.md/lc57465
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2010
2,604 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 soğan
1 çorba kaşığı domatessalçası
1 çorba kaşığı margarin
6 su bardağı su
1 su bardağı et suyu
2-3 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Soğanı ince ince kıyın. Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika kavurun. Suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
Mercimek ve bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynamakta olan çorba suyuna ekleyin. 1 bardak et suyu, tuz ve karabiberi ilave edin. Kısık ateşte mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın ve çorbanın üzerine serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc100101
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2014
2,648 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı bulgur
2 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı biber salçası
1 soğan
Maydanoz, taze nane, fesleğen, reyhan
1 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Su
Pirinç, bulgur ve mercimeği güzelce yıkadıktan sonra tencereye alın. Üzerine 3 parmak aşacak şekilde sıcak su dökün. Kaynamaya başlayınca suyu azalmışsa su ilavesinde bulunun. Bakliyatları pişirmeye bırakın. Büyük boy ayrı bir tencereyi ocağın üzerine alın. İçerisine tereyağı ve sıvı yağı dökün. İnce doğranmış soğanı ekleyip 2-3 dakika kavurduktan sonra un ilave ederek kavurmaya devam edin.
Ardından biber salçası ve tel şehriyeyi ekleyip soğuk et suyunu dökün. Çırpma teli ile karıştırın. Pişirdiğiniz bakliyatı tencerenin içerisine alın. Suyunu ve tuzunu ayarlayın. Otları iyice yıkayıp ince kıyın ve 3-4 dakika daha kaynatın. Bir miktar yeşillikleri de çorbanın üzerine serperek servise hazır hale getirin.