|
Bulgurlu Köfte |
 |
seher yıldızı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.09.2008
Mesajlar: 26 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc27409
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2008
3,162 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
500 gr. yağsız kıyma
2 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
3-4 dal maydanoz
2 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı salça
3 su bardağı su Tuz
Yapılışı:
Bir kapta bulgur, salça ve baharatları iyice karıştırın. Elinizle bulgurları ovalayıp ardından rendelenmiş soğanı ekleyin. Biraz yoğurduktan sonra kıymayı da ekleyip güzelce yoğurun. Karışım macun haline gelince fındık büyüklüğünde parçalara bölün ve yuvarlayın. Daha sonra her birini iki parmak arasında bastırarak şekil verin. Bu işlem bittikten sonra yemeği pişireceğiniz tencereye margarini koyun. Eridikten sonra 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip karıştırın. Üzerine 3 su bardağı su koyun ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Köfteleri içine dökün ve 10 dk. pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyerek servis yapın.
ML® Bulgurlu Sucuk Köftesi için tıklayın
Fotoğraf "gülsuyu" tarafından gönderildi. 27.03.2019
|
Bulgurlu Köfte |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc133560
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2018
1,220 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo köftelik bulgur
750 gr. kıyma
1 tane iri soğan
1 tutam maydanoz
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz biber
Pul biber
Robotun içine bulguru ve kıymanın yarısından azını koyun. Rondodada çevirin.
Daha sonra bir kaba boşaltıp 1 yumurta kırın. Kıyılmış maydanoz ve baharatlarını ilave edin.
Diğer bütün malzemeleride ekleyip güzelce yoğurun.
Elinizi ara ara suya batırarak köftelere şekil verin.
Tepside yağ ilave ederek yüksek ateşte pişirin.

|
Bulgurlu Et Köfte |
 |
mışıl mışıl
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.05.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc134456
Gönderme Tarihi: 30.May.2018
1,301 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo orta yağlı kıyma
Yarım kilo bulgur
1 adet soğan
Reyhan otu
Maydanoz
1 çorba kaşığı pul biber
1 çay kaşığı Köfte baharatı
Tuz
3 yumurta
Yumurta hariç bütün malzemeler 1 çay bardağı suyla 10 dakika yoğrulur daha sonra cevizden az büyük parçalar alınarak yuvarlanıp yassıltılr ortasına hafif basılarak göbek yapılır, köfteler tamamlanınca 15 dakika bekletir, bulgurların yumuşaması için daha sonra çırpılmış yumurtaya bulanarak kızartılır.
Soslu biber kızartmasıyla servis yapılır.
Kadın budu köftenin bulgurlusudur.

|
|