Madımak temizlenir ve yıkanır.
Yıkanan madımak ince ince kıyılır.
Tencereye tereyağı konularak kıyılmış soğanlar pembeleşinceye kadar yağda kavrulur.
Kavrulan soğanların içine salça, kıyılmış pastırma, baharat atılır ve karıştırılır.
Kıyılmış madımak tencereye konur.
Bulgur madımağın içine ilave edilir.
Madımağın üst seviyesine kadar kaynamış su eklenir.
2 saat pişirilir.
Servis tabağına alınır, sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc101023
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2014
1,591 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kilogram madımak
1 çay bardağ ince bulgur
2 adet soğan
4-5 adet sivri biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı Tuz
1 yemek kaşığı salça
1 adet domates
Madımakları ayıklayın ve yıkayın. Bir tencerede sıvı yağı kızdırın. Piyazlık doğradığınız kuru soğanları hafif kavurun. Arzu edilirse, sivri biberleri doğrayıp ilave edin. Domatesi de doğrayıp harca katın. Biraz daha kavurun. Madımakları süzüp tencereye boca edin. Orta ateşte pişirin. Yemeğin pişmesine az kala bulguru ilave edin. Soğumaya terk edin.