Rendelenmiş bir soğanı tereyağında kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve bulguru içine ekleyip 2 su bardağı su katıp 10 dakika pişirin. Bu arada patlıcanları uzun ince dilimlere ayırın ve yağda kızartın. Kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatlarla elde ettiğiniz karışıma köfte şekli verip kızarmış patlıcanların içine sarın. Bu patlıcanlı köfteleri de bulgurun üzerine dizin. Biberlerle kaplayıp yemeği pişirmeye devam edin. 20 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc66244
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2011
2,258 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı ince bulgur
2 adet közlenmiş patlıcan
1 adet yumurta
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı salça
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kimyon
4 dal maydanoz
1 çorba kaşığı un
Derin bir kabın içine ince bulguru koyuyoruz üzerine közlenmiş patlıcanı, yumurtayı, salçayı, ezilmiş sarımsağı, unu koyup iyice yoğuruyoruz. Elinizle minik köfteler yapıyoruz. Bir tencereye 3 su bardağı su koyup kaynatıyoruz içine tuzu ekleyip köfteleri suya bırakıp 10 dakika haşlıyoruz. Delikli bir kepçeyle alıp servis tabağına koyuyoruz. Kıyılmış maydanozlarla süsleyip ikram ediyoruz.