|
Bulgurlu Pazı |
|
cefcef
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2011
Mesajlar: 75 Şehir: Maltepe-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc70613
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2011
2,318 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 demet pazı
2 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
400 gr. kıyma
1'er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
2 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
1/2'şer demet maydanoz ve dereotu
2 su bardağı+1 çay bardağı su
Kimyon
Karabiber, tuz
Nane ve pul biber
Pazıyı kaynar suda beş dakika haşlayın. Yağları karıştırıp rendelenmiş soğanı soteleyin. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Salçaları, dövülmüş sarımsağı, limon suyunu, tuzu, kimyonu, karabiberi, naneyi ve pul biberi katıp karıştırın. Yıkanmış bulguru ve bir çay bardağı suyu katıp suyunu çekene kadar pişirin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. Fırın kabına bir kat bulgurlu karışım, üzerine pazı yaprağı olmak üzere kat kat döşeyin. İki su bardağı sıcak suyu ekleyin. Yağlı kağıdı ıslatıp sıkın ve bulgurlu pazının üzerini örtün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
|
Bulgurlu Pazı |
|
satı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2011
Mesajlar: 122 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc77464
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2012
1,800 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram pazı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı bulgur
Rendelenmiş soğanı zeytinyağında kavurduktan sonra üzerine bulguru ve sarımsağı ekleyin ve çok az su ilave ederek pişirin. Bulgur biraz pişince üzerine pazıyı ilave edin, bir-iki kere çevirip ocaktan alın. Sıcak ya da soğuk olarak ikram edin.
|
|