Kısa URL: https://ml.md/lc17701
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2007
3,942 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEME:
Kıyma
250 gr. İnce bulgur
2 su bardağı Soğan
1 adet Salça
1 yemek kaşığı Sıvı yağ
3 yemek kaşığı Sumak suyu
1/3 su bardağı Reyhan
2 yemek kaşığı Kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı Tuz
YAPILIŞI:
1. Kıyma ve bulgur karıştırılır, tuz ve kırmızı biber ilave edilerek iyice yoğrulur. Fındık büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır.
2. İnce doğranmış soğan yağda hafif pembeleştirilirken salça ilave edilir. Daha sonra tencere yarı yarıya su ile doldurulur. Su kaynatılır.
3. Su kaynadığında tuz ilave edilerek köfteler salınır.
4. Köftelerin pişmesine yakın sumak suyu ve reyhan ilave edilir. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ateşten alınır.
Not:
1- Sumak suyu yerine l limonun suyu da kullanılabilir.
2- Bitlis yöresi Ramazan yemeklerindendir.
Kısa URL: https://ml.md/lc23230
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2008
7,243 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
250 gr kıyma
8-10 dal maydanoz
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
Suyu için:
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı bibercsalçası
2 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Soğan rendelenir, bulgurla karıştırılır. 10 dakika sonra diğer köfte malzemeleri eklenir, özleşene dek yoğrulur. Misket şeklinde köfteler yapılır. Diğer tarafta sos malzemesi bir tencereye konur. Kaynayınca köfteler atılır. 15 dakika kısık ateşte pişirilir.