|
Bulgurlu Sulu Köfte |
|
lorke
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc37091
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2009
3,549 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
İnce bulgurun üzerine soğan rendelenir, karıştırılır. 10 dakika bekletilir. Sonra kıyma, tuz ve karabiber eklenir, yoğrulur. Sonra harçtan fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Diğer tarafta tencereye 3 su bardağı su, salça, yağ ve az tuz konur, kaynatılır. Üzerine köfteler atılır, 10 dakika sonra haşlanmış nohut eklenir. 10 dakika daha pişirdikten sonra servise sunulur.
|
Bulgurlu Sulu Köfte |
|
gülsuyu
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.03.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc141508
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2019
628 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kıyma
1 orta boy kuru soğan rendelenmiş
1,5 çay bardağı ince bulgur
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı kuru nane
Sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Kıymayı büyük bir kaseye alıp üzerine rendelenmiş soğan, bulgur, biraz karabiber ve tuz ile yoğurun. Yoğurma esnasında zaman zaman birkaç damla su ekleyin. İyice yoğurduktan sonra karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp iki avucunuzun arasında yuvarlayıp tabağa koyun. Bir kase içinde biraz su yanınızda bulunsun ara sıra elinizi bu suya batırırsanız daha kolay yuvarlarsınız.
Bütün hepsini bitirdikten sonra tencereye yağı ve salçaları koyup kavurun. Üzerine yaklaşık 6 su bardağı su ve biraz daha tuz ekleyip kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayınca köfteleri içine atın.
Köfteler pişince biraz yağı bir tavaya koyun. Yağ kızınca üzerine naneyi ekleyip bu karışımı yemeğinizin üzerine gezdirin ve yemeği ateşten alın. Yemek piştiğinde suyu size az gelirse kaynamış su ilave edebilirsiniz.
|
|