|
Bulgurlu Sarma |
|
uykusuz
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2014
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc101553
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2014
2,106 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 çay bardağı pilavlık bulgur
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet soğan
3 adet kesme şeker
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tutam tarçın
Tuz
Karabiber, kırmızı pul biber
200 gram salamura asma yaprağı
2 adet domates rendesi
1 adet limon
Bulguru bir kabın içine alın. Üzerine rendelenmiş ve zeytinyağında 5 dakika kavrulmuş soğanı ve kıyılmış yeşillikleri, rendelenmiş domatesleri, şekeri ekleyerek harmanlayın. Çok az sıcak su bırakarak baharatları ilave edin. Asma yapraklarını sıcak suda 5 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirip saplarını temizleyin. İç malzemeye zeytinyağını, tarçını, kuş üzümünü de ekleyip karıştırın ve yapraklara sarıp tencereye yerleştirin. Tüm malzeme bitince üzerine su döküp kapağı kapalı olarak 35-40 dakika kadar pişirin. Üzerine limon suyu ve bir miktar zeytinyağı gezdirip bir kenara alın. Soğuk olarak servis yapın.
|
Bulgurlu Sarma |
|
nezoş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2015
Mesajlar: 30 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc107180
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2015
1,699 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram asma yaprağı
2 adet soğan
1 demet taze nane
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
4 çorba kaşığı pilavlık bulgur
2 diş sarımsak
1 çay bardağı kırmızı mercimek
Baharatlar
Soğanı ince bir şekilde rendeleyin. Bir kabın içine alın. Üzerine ince kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Bulgur ve mercimeği de içine yerleştirip karıştırın. Bu karışıma baharatları ekleyip hazırlayın. 5 dakika kadar kaynatılıp suyu sıkılmış asma yapraklarının içlerine tıpkı zeytinyağlı sarma yapar ince uzun sarın. Tepsiye dizin. Üzerine de çok az su ekleyip 15 dakika pişmeye bırakın. Servis tabağına alın bol limon suyu ya da sarımsaklı yoğurtla ikram edin.
|
Bulgurlu Yaprak Sarma |
|
mor salkım
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc135144
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2018
1,635 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı bulgur
1 soğan
1 kaşık salça
1 tutam reyhan
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım limon suyu
Su
Yaprak
Bulguru yıkayıp suyunu süzüyoruz ve derin bir kaba alıyoruz. İçine salça tuz karabiber sıvıyağ reyhan ve rendelenmiş soğanı ekleyip elimizle iyice yoğuruyoruz. Yapraklarımızı suda bekletip suyunu sıkıyoruz ve tezgahın üzerine serip iç harcı koyup sıkı sıkı sarıyoruz. Sarmalarımızı tencereye yerleştirip üzerilerine sıvıyağ tuz yarım limon suyu ve su koyup kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca altını kısıp suyunu çekene kadar pişirip servis yapıyoruz.
|
Bulgurlu Yaprak Sarma |
|
fakir babası
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2019
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc142993
Gönderme Tarihi: 25.May.2019
526 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı bulgur
1 adet soğan rendesi
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı limon suyu
1 adet taze domates rendesi
2 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
300 gram kıyma
300 gram asma yaprağı
Maydanoz
Dereotu
Tüm malzemeleri dolma harcı hazırladığınız şekilde bir araya getirin. Bulgurları soğuk suyla yıkayın ve haşlamadan kıyma harcına ekleyin. Dolmaları tencereye dizerken, tencerenin altına asma yapraklarından ve dilimlenmiş limonlardan ekleyebilirsiniz.
Bütün yaprakları içine harç doldurarak sıkıca sarıp yan yana dizin. Üzerine 1 domates rendeleyin. 1 bardak ılık su, zeytinyağı, limon suyu ve tuzunu da koyarak kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. Sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurtla servis edebilirsiniz.
|
|