Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Burma Baklava (baklava yufkası)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Burma Baklava (baklava yufkası)

aman avcı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2013
Mesajlar: 30
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc94485
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2013
1,707 defa indirildi / yazdırıldı




12 adet baklava yufkası
3 çorba kaşığı tereyağı
200 gr. kıyılmış ceviz
100 gr. tereyağı Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Su ve şekeri kaynatıp şerbeti hazırlayın. Baklava yufkasını az miktarda eritilmiş tereyağ ile ıslatıp üç tane üst üste yerleştirin. İnce kıyılmış cevizi üzerine bolca serpin. Üzerine kalan tereyağını dökün ve oklavaya sarıp biraz büzdürerek oklavayı içinden çıkartın. Fırın tepsisine dizin. Bu şekilde fırına verip 15 dakika 200 derecede pişirin. Fırından çıkınca ılık şerbeti üzerine dökün.


Fotoğraf "demo" tarafından gönderildi. 15.05.2015


Burma Baklava

Ayşe Şadiye Sultan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.06.2014
Mesajlar: 42
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc99335
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2014
1,848 defa indirildi / yazdırıldı




30 adet baklava yufkası
1 su bardağı kıyılmış ceviz
200 gr. kaymak
3 çorba kaşığı kıyılmış fıstık
1 çay bardağı tereyağı
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Limon suyu

Su ve şekeri kaynatın, limon suyunu sıkıp soğumaya bırakın. Ceviz ve kaymağı karıştırın. Beş yaprak yufkanın üzerine kaymaklı karışımından koyun. Yufkayı oklavaya sarın, büzerek oklavadan çıkartın. Tüm yufkaları ikiye bölüp yuvarlayarak tepsiye dizin. Üzerine erimiş tereyağı gezdirip 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin. Üzerine soğuk şerbeti dökün.


Burma Baklava

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145157
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2019
750 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

18 adet baklavalık yufka
200 gram çekilmiş ceviz içi
200 gram eritilmiş tereyağı
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Şerbet için, su ve şekeri tencereye koyup kaynatın.
Ocaktan inmeye yakın limon suyunu koyup altını kapatın ve soğumaya bırakın.
İki adet baklavalık yufkayı üst üste koyup eritilmiş tereyağı gezdirin ve ceviz içini serpiştirin.
Oklavayla beraber sıkı bir şekilde sarın.
Dikkatlice büzgü büzgü olacak şekilde form verin ve dikkatlice oklavadan sıyırın.
Yağlanmış dikdörtgen tepsiye dizin.
Yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin.
Kalan tereyağını en üste gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sıcak yufkaların üzerine soğumuş şerbeti dökün ve şerbeti çekip soğuyunca üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpip servis edin.







Burma Baklava (baklava yufkası) Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri



(3 adet Burma Baklava (baklava yufkası) 30,936 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort