|
Burma Baklava |
|
zBayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2005
Mesajlar: 73 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc11002
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2007
8,512 defa indirildi / yazdırıldı
|
Un
250 gr. nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
250 gr tereyağı veya sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı su
İç malzeme:
250 gr kavrulmuş ceviz veya fındık
1 çay bardağı toz şeker
Şerbet için
6 bardak toz şeker
5 bardak su
Yarım limon
Yoğurt, yumurta, sıvı yağ, kabartma tozu, sirke ve 1 çay bardağı suyu bir kapta iyice karıştırıp alabildiği kadar un ilave ediyoruz. Poğaça jhamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz. 15-20 dakika kadar dinlendiriyoruz. Bu arada 5 bardak suyu ve şekeri kaynatıp içine 4-5 damla limon sıkarak soğumaya bırakıyoruz. Yarım paket margarini eritip hazırlıyoruz. Ceviz veya kavrulmuş fındığı toz şekerle bir tabakta karıştırıyoruz. Hamurdan koparttığımız ceviz büyüklüğündeki parçaları nişasta serperek yufka inceliğinde açıyoruz. Bir fırça yardımıyla açtığımız hamurlara erittiğimiz margarinden sürüp iç malzemeyi serpiyoruz. Sonra oklavaya sarıp iki tarafından içeri doğru iterek oklava üzerinde hamuru iki uçtan büzüyoruz. Oklava ile birlikte bir borcama veya tepsiye sıyırarak çıkarıyoruz. Bu işlemi hamur bitene kadar uyguluyoruz. Üzerine kalan margarini döküyoruz. Nar gibi kızarana dek yaklaşık 45 dakika fırında pişiriyoruz. Şerbeti dökmek için baklavanın ılınmasını bekliyoruz (şerbet sıcakken dökülürse hamur oluyor). Ilık şerbeti üzerine döküp çekene kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
Fotoğraf İsmet Atabay tarafından gönderilmiştir. 6.2.2017
|
Burma Baklava |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc123809
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2017
4,885 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Açmak için:
Nişasta
Üzeri için:
150 gr. tereyağı
İçi için:
Ceviz
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç danla limon suyu
Şerbeti için su ve şeker kaynarılır, birkaç damla limon suyu konarak ateş kapatılır, şerbet soğumaya bırakılır.
Hamur malzemesinden yumuşak bir hamur hazırlanır, biraz dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan mandalina kadar bezeler hazırlanarak nişasta yardımıyla yufkalar açılır, yufkaların üzerine çekilmiş ceviz yayılarak yufkalar artı şeklinde bıçakla kesilir.
Kesilen yufka parçaları geniş tarafından oklavaya sarılır. Biraz büzülerek oklavadan çekilir.
Büzülmüş yufkalar kendi etrafında döndürerek bir tepsiye dizilir. Üzerine ertilmiş tereyağı gezdirilir.
Tepsi 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
Bir süre şerbet çektikten sonra üzeri fıstıkla süslenerek servis edilir.
|
Burma Baklava |
|
arkın
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc128395
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2017
1,049 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 su bardağı ceviz içi
3 adet yumurta
½ kg kadayıf
1 su bardağı süt
Kızartmak İçin:
2 su bardağı sıvıyağ
Şerbet İçin:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Şeker ve suyu karıştırın, kaynayınca limon suyunu ekleyin. Süt ve yumurtayı çukur bir kasede iyice çırpın. Kadayıftan avcunuzu kaplayacak kadar parçalar kopartın ve ceviz içini ortasına koyun. Elinizle yuvarlayarak, dolma şeklinde sarın. Ayrı bir tencerede yağı kızdırın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını çırpılmış sütlü yumurtaya batırın, ardından kızgın yağda kızartın. Kızaran kadayıfları, soğumuş şerbete atın. Şerbetini çeken kadayıfları servis tabağına alın. Ceviz serperek servis yapın.
|
Burma Baklava |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167462
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2022
285 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için:
500 gram ceviz çekilmiş ceviz içi
Hamuru açmak için:
1 su bardağı nişasta
Üzeri için:
250 gram tereyağı
Şerbeti için;
5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
2 çay kaşığı limon suyu
Tatlının şerbeti için su ve şekeri bir tencerede karıştırıp 10 dakika kadar kaynamaya bırakın.
Limon suyunu da ekleyip şerbeti soğumaya bırakın.
Hamur için tüm malzemeleri bir kaba alın ve güzelce yoğurun ve bir süre dinlendirin.
Daha sonra büyüklükte bezelere ayırın.
Bezeleri nişasta yardımıyla açıp yufka haline getirin.
Yufkanızı ince olacak şekilde açın ve içine ceviz koyun.
Daha sonra yufkayı ortadan ikiye kesin ve oklavaya sarın.
Ardından oklavanın iki tarafından da elinizle büzüştürerek ortada toplayın ve oklavayı dikkatle yufkanın içinden çıkarın.
Baklavanızı dilediğiniz boyutta kesin ve tepsiye yerleştirin.
Diğer yufkalara aynı işlemi uygulayın.
Tereyağını tavada kızdırıp tatlıların üzerine dökün.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tatlınızı fırına verin.
Tatlınız güzelce piştikten sonra fırından aldın ve üzerine şerbetini gezdirin.
Tatlı şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz.
|
|