Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Burma Tatlısı (Baklava Yufkası)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hazır Baklava Yufkasından Burma Tatlısı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159186
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2021
630 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket baklavalık yufkanın yarısı (400 gr)
1 buçuk su bardağı ceviz içi
200 gram tereyağı
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon

Öncelikle şerbetini hazırlamaya başlayalım. Şerbet için; derin bir tencerede 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu birleştirin ve kaynayana kadar karıştırın.
Kaynamaya başlayınca 20 dakika daha altı kısık kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve bir dilim limon atın.
Şerbetinizi ılımaya bırakın ve diğer yandan yufkanızı hazırlayın.
Baklava yufkası hemen kuruyabileceğinden hepsini poşetten çıkarmak yerine birkaçını çıkarın.
Yufkamızı serin ve üzerine ceviz serpin.
İnce bir oklava ile yufkayı sarıp büzüştürün.
Büzüştürdüğünüz yufkaları tepsiye bitişik olacak şekilde dizin
Bir yufkadan dört dilim çıkacak şekilde yufkalarınızı kesin.
200 gram tereyağını eritin ve üzerindeki köpüğünü alın.
Tereyağını kaşık yardımıyla yufkalarınızın üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Soğumuş olan şerbeti tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine dökün.
Birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Not: Dilerseniz üzerine isterseniz toz antepfıstığı serpebilirsiniz.



Burma Tatlısı (Baklava Yufkası)

bozayı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.07.2020
Mesajlar: 53
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc155986
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2021
507 defa indirildi / yazdırıldı




25 yaprak baklavalık yufka
2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
250 gram tereyağı
Şerbeti için;
5 bardak şeker
5 bardak su
Yarım limon suyu

Her tatlıda olduğu gibi cevizli burma tatlısında da önce şerbeti hazırlayın. Tencereye su ve toz şekeri alıp kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbetin içerisine limon suyu ekleyin birkaç dakikadan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Tereyağı eritin. İki yufka üst üste koyarak düz bir zemin üzerine alın. Her yerine tereyağı sürün ve ceviz içi serpiştirin.
Okolova (gazete) tatlısında olduğu gibi oklavayı yufkanın üzerine koyun ve bir ucundan üzerine doğru kıvırıp, sarın. Oklavaya sarılan yufkaları kenarlarından içe doğru yavaşça büzdürün.
Dikkatlice oklavadan çıkartın ve yağlanmış borcam tepsiye dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve kalan tereyağını üzerlerine dökün.
Önceden ısıtılan 180 derece fırında, kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra cevizli burma tatlısının ilk sıcağı çıkınca şerbeti üzerine dökün. 2 saat şerbetini çektikten sonra yiyebilirsiniz.



Burma Tatlısı (Baklava Yufkası)

fondip
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.07.2020
Mesajlar: 22
Şehir: Kilis
Kısa URL: https://ml.md/lc152257
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2020
399 defa indirildi / yazdırıldı




12 adet baklavalık yufka
Yarım paket eritilmiş tereyağı
1 kase dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Çeyrek limon suyu

Önce şerbeti için malzemeleri tencereye koyup kaynamaya bırakın.
Tereyağını eritin.
Tek yaprak yufka alın, fırça ile tereyağından sürün.
Her yerine dövülmüş ceviz serpip ince oklava yardımı ile rulo yapın.
İki elinizle sıkıştırarak büzülmesini sağlayın.
Oklavayı yavaşça çıkarırken tepsiye yerleştirin.
Yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edin.
Kalan tereyağını tatlının üzerinde gezdirip kızarana kadar fırında pişirin.
İlk sıcaklığı geçen tatlıya ılınan şerbeti gezdirin.



Burma Tatlısı (Baklava Yufkası)

Yolcu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.06.2006
Mesajlar: 49
Şehir: Uşak
Kısa URL: https://ml.md/lc6427
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2006
4,509 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket hazır baklavalık yufka( Montreal'de satılan filo yufkalardan)
250 gr kırık ceviz yada samfıstık
250 gr tereyağı
Şerbeti için:
3 su bardagi su
3 su bardagi seker
Yarım limon suyu

Yufkalari ortadan ikiye bolun her bir yufkayi tezgaha serin ve eritilmis tereyağından bir kasik yayin , sonra bir sira halinde ortasina fistiklari yayin, yufkayi oklavaya sarin ve yufkayi iki ucundan ortaya dogru buzun, oklavayi icinden cikarin. butun yufkayi bu sekilde tamamlayip tepsiye dizin.300 derecede pisirin.firindan cikinca ilk sicakligi gecince soguk serbeti dokun ve ustu acik dinlendirin.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 02.04.2024






Burma Tatlısı (Baklava Yufkası) Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri



(4 adet Burma Tatlısı (Baklava Yufkası) 7,475 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort