|
Burma Tatlı |
|
Balbaba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.07.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc65786
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2011
3,330 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı eritilmiş margarin
7.5 su bardağı un
1 yumurta
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı çekilmiş fındık
4 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Bir tutam tuz
Şurubu için:
4 su bardağı su
6 su bardağı tozşeker
Yarım limon suyu
Una yumurta, süt, sıvıyağ ve bir tutam tuz ekleyip yoğurun. Hamuru 15 eşit parçaya bölün. Herbirini yuvarlayıp oklava ile ince yufka şeklinde açın.
Çekilmiş ceviz içi ve fındığı harmanlayın. Her yufkanın bir kenarına cevizli karışımı serpip yufkayı oklavaya sarın. Elinizle iki ucundan ortasına doğru toplayarak büzün. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayıp yağlanmış tepsiye sarmal olarak yerleştirin. margarini burmaların üzerine fırça ile sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın.
Şurubu hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Şurup kıvamını alınca limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Soğuk burmaların üzerine şurubu sıcak olarak dökün ve soğumaya bırakın. Şurubunu iyice çektikten sonra servis yapın.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 04.03.2017
|
Burma Tatlı |
|
yeni gelin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc80151
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2012
2,310 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
3 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tutam tuz
İçi için:
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
Hamuru yoğurmak için yumurtaları bir kabın içine kırın. Üzerine sütü dökün ve unu yavaşça ilave edin. Bu arada karbonat ve tuzu da içine eklemeyi unutmayın. Hamur yumuşak bir kıvam alınca dinlendirin. Daha sonra iki büyük yufka açın. Üzerlerine erimiş tereyağını sürüp kıyılmış ceviz serpin. Şekeri ve tarçını da son olarak serpip oklava yardımıyla hamuru rulo yapın. Yani oklavaya sarın. Sonra hamuru oklavadan çıkartırken hafifçe büzdürün, yuvarlak tepsiye uc uca sararak yerleştirin. 200 derecede üzeri kızarıncaya dek pişirin. Daha sonra şerbetini hazırlayıp soğutun. Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbet dökün.
Fotoğraf "Murat Çelik" tarafından gönderildi. 24.05.2020
|
Burma Tatlısı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163878
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2022
252 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı un
3 adet yumurta
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
250 gr margarin,
3 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Açmak için:
Nişasta
Un
Şurubu İçin:
4 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limonsuyu
Unu derin bir karıştırma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açın.
Havuza yumurtaları kırın. Ayçiçek yağını, sütü, yoğurdu ekleyin.
Su ilave ederek, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
Üzerine bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.
Uygun büyüklükte parçalar koparın ve mümkün olduğunca ince açın.
Açtığınız yufkayı ortadan ikiye kesin.
Kestiğiniz hamurun üzerine ceviz içi serpin.
Ceviz içi serpilmiş yufkayı oklavaya sarın.
Oklavaya sarılı yufkayı iki yanından bastırarak büzün.
Büzdüğünüz yufkayı dikkatlice oklavadan çıkarın.
Bu işlemi diğer yufkalara da uygulayın.
Tatlıları birbirine yakın olacak şekilde, önceden yağladığınız tepsiye dizin.
160-170 derecede tatlıların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Şekeri ve suyu bir pencerede karıştırın.
Şerbet kıvama gelince içine limon suyunu ekleyin.
Bir taşım kaynatıp ateşten alın. Soğumaya bırakın.
Burma tatlısını fırından çıkarın.
3-4 kepçe şerbeti burma tatlısının üzerinde gezdirin.
5 dakika bekleyin.
Kalan şurubu yavaş yavaş tepsinin üzerine dökün.
Şerbeti iyice çekmesi ve soğuması için tatlıyı 1-2 saat bekletin.
|
|