Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Bütün Kuzu Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bütün Kuzu Dolması

arzu kız
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.10.2010
Mesajlar: 55
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc56484
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2010
7,847 defa indirildi / yazdırıldı




Bu dolma için, henüz kesilmiş kuzu eti muvafık değildir. İçi temizlendikten sonra, ciğerleriyle beraber, bir gece çengelde asılı bırakılmalıdır.
Sabahleyin kuzunun içini, dışını tuzladıktan sonra yumuşak bir hal alıncaya kadar haşlamalı ve köpüğünü atıp çıkarmalıdır.
Bu müddet zarfında, diğer tarafta lüzumu kadar soğanı çenterek ve pirinci ayıklayarak hazırlamalı. Sonra kuzunun ciğerlerini çıkarıp bıçakla ufak ufak doğramalıdır.
Evvelâ, soğanı ve kuzu ciğerlerini, sade yağ ile tencerede kavurmalı ve pirinci de yıkayıp koymalı ve tuzunu da serpip pirinç pembeleşinceye kadar karıştırmalıdır. Et suyundan dahi biraz miktar katarak pirinçler yumuşamağa başlayıncaya kadar hafif ateşte bırakmalıdır.
İsteğe göre, tarçın, baharatı ve hususî fıstık ve kuş üzümünü de katmalıdır.
Bu nefis iç, sıkı bastırmamak şartıyla, kuzunun içine doldurmalıdır.
Kuzunun karnı dikilerek, üzerine soğan suyu ve et suyu sürerek fırına salmalıdır.

Not: Bu minval üzere, haşlanmış kuzu dolması çabuk kızaracağından, fırın başında çok dikkatli olmalıdır.


Bütün Kuzu Dolması

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc81732
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2012
2,254 defa indirildi / yazdırıldı




Necip Usta

1 bütün kuzu (8-9 kilo)
500 gram erimemiş yağ
4 adet bütün yağlı kâğıt (70x100 santim)
1 diş sarmısak
3 çorba kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı çuşka biber
1 kahve kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı biberiye otu
İçinin harcı:
5 su bardağı pirinç (1 kilo)
3 kahve fincanı kuş üzümü
3 kahve fincanı beyaz fıstık
2 adet kuzu ciğeri
1 çorba kaşığı yağ
1 orta boy ince kıyılmış soğan
1'er kahve kaşığı kimyon, yeni bahar, karabiber
1 çorba kaşığı tuz
7 su bardağı et suyu
250 gram yağ
1 bağ kıyılmış dereotu

1) Pirinci temizleyip bol ılık tuzlu suda 2 saat ıslayınız. Sonra 3-4 defa yıkayıp bir süzgece çıkarıp süzdürünüz. Küçük kaplarda ayrı ayrı kuşüzümü ve beyaz fıstığı temizleyip yarım saat ıslayınız. Sonra süzdürünüz. Ciğeri küçük zar gibi doğrayınız.
2) Bir tencereye 1 çorba kaşığı dolusu yağ koyup kızdırıp beyaz fıstığı ilâve edip 1-2 defa karıştırıp soğanı ilâve ediniz ve 1-2 dakika karıştırarak kavurup ciğeri ilâve ediniz.
3) 2-3 dakika daha karıştırarak kavurup, kuş üzümünü, kimyon, yeni bahar ve karabiberini ve tuzunu, et suyunu ilâve edip 2 dakika kaynatınız.
4) Başka bir tencereye 250 gram yağı koyup kızdırıp pirinci ilâve ediniz.
5) Hızlı ateşte bir kevgirle dikkatlice karıştırarak 3-4 dakika kavurup, hazırladığınız ciğerli harcı, pirincin üzerine dökünüz ve bir kere karıştırıp 2 dakika kaynatınız.
6) Bir kere daha karıştırıp ağzını kapatarak ağır ateşte veya fırında 15 dakika hiç dokunmadan demlendiriniz ve sonra karıştırıp bir tepsiye boşaltıp biraz soğutunuz.
7) Kuzunun kemiklerini çıkarıp hazırlayınız ve sırtüstü masanın üzerine yatırıp, boynundaki yırtığı bir çuvaldız iğnesi ve sicimle dikiniz.
8) Hazırladığınız pilavlı harcı karnından kuzunun içine doldurup eşit olarak her tarafına yayınız.
9) Sonra yırtık olan karnını, sicim ve çuvaldız iğnesiyle dikip, yağlı kâğıtları üst üste 20'şer, 30'ar santim öne, sağa, sola kaydırıp kâğıdı 50 gram yağın bir kısmı ile yağlayıp kuzuyu üzerine yatırınız, kuzuyu 1 diş sarmısakla biraz ovup sarmısağı atınız.
10) Üzerine tuzunu, biberlerini ve biberiye otunu serpip her tarafına ovar gibi biraz yağ sürünüz ve yağlı kâğıtlarla, aynen bir paket yapar gibi kuzuyu kâğıtları yırtmadan sarınız.
11) Büyük bir tepsiye üstünü alta getirerek yerleştirip, orta hararetli bir fırına sürünüz. 3-3,5 saat hiç dokunmadan pişirip fırından çıkınca kâğıtlarını temizleyip, büyük bir tevzi tabağına koyunuz, sicimlerin uçlarından keserek çıkarıp hemen servis yapınız.

Not: Malzeme 25-30 kişiliktir. Bu tür dolmalar, sofrada davetlilerin önünde kesilir. Açılacağından kuşkulanıyorsanız, kâğıdı 3 yerinden sicimle bağlayabilirsiniz.


Bütün Kuzu Dolması

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162817
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2022
188 defa indirildi / yazdırıldı




Nevin Halıcı

1 kuzu
2 ölçü soğan suyu veya 6 soğan
5 ölçü iç pilav
2 litre et suyu
1 su bardağı yoğurt veya salça

Kuzuyu temizle, yıka, üstünü örtecek kadar suyla ateşe koy. Üzerine biriken köpüğü kevgirle al, at. Biraz yumuşayıncaya kadar kaynat. Sudan çıkar, süz. İçine önceden hazırlanmış iç pilav doldur, karnını yorgan iğnesiyle dik.
Yoğurt veya salçayı soğan suyu ya da rendesiyle çırp, her tarafına sür. Fırın tepsisine yerleştir. Et suyunu kenarından dök. Bir tarafı kızarınca, diğer tarafını çevir, kızart, sofraya al.

Not: Soğan, yoğurt veya salçayla ayrı çırpıldığı gibi her üçü birlikte de çırpılıp kuzuya sürülebilir.






Bütün Kuzu Dolması Tarifleri Kaburga Dolması Tarifleri



(3 adet Bütün Kuzu Dolması 95,299 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort