Kısa URL: https://ml.md/lc36059
Gönderme Tarihi: 01.May.2009
2,044 defa indirildi / yazdırıldı
Kaburga etleri parçalar halinde but etleriyle birlikte kazanda suyla haşlanır. Kazanın üzerine saç konur. Daha sonra tabaklara pide doğranarak haşlanan etle birlikte yenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc104720
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2015
1,962 defa indirildi / yazdırıldı
Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1,5 kg Kemikli Keçi Eti
3 Su Bardağı Bulgur
3 Su Bardağı Et Suyu
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
Karabiber
Tuz
Et 3-4 parçaya ayrılır. 4-5 saat soğuk suda bekletilir. Suyu değiştirilerek haşlamaya alınır. Üzerine çıkan kefi kevgirle alınır. Yeterli miktarda tuz ilave edilir. Kapağı kapatılarak, kısık ateşte 2,5 saat pişirilir. Diğer tarafta, tereyağı eritilir, bulgur eklenerek hafif kavrulur. Üzerine haşlanan etin suyu dökülerek bulgur pilavı pişirilir. 10-15 dakika dinlendirilen bulgur pilavı servis tabağına alınır, üzeri tamamen bütün et ile kaplanır, karabiber ekilip servis yapılır.