|
|
Buzluk Böreği |
|
altın lokma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc76794
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2012
1,960 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
1 Kg. yufka
1 Adet yumurta sarısı
1 Demet maydonaz
Margarini eritip bir kenara bırakınız.Yağlı peynir, maydanoz karısımını hazırlayınız Yufkayı masaya seriniz. Üstüne fırça yardımıyla margarini sür. Öbür yufkayı üstüne koyunuz. Tekrar margarin sürünüz. Önce 4de sonra tekrar 4 de üçgen şeklinde dilimleyiniz. İç malzemeyi koyup sigara böreği gibi geniş biçimde sarınız.Aynı şekilde diğer yufkalarıda hazırlayınız. Tepsiye diziniz. Üstünü soğuk suyla ıslatınız. Buzluğa koyunuz. 2-3 saat donmasını bekleyiniz. Donunca üstüne yumurta sarısı sürüp, susam ve çörekotu serpip 200 derecelik fırında pişiriniz. Sıcak olarak servis ediniz.
|
Buzluk Böreği |
|
cembiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2012
Mesajlar: 63 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc79956
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2012
1,534 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
2 Adet patates(haşlanmış)
3 Adet yufka
6 Yemek Kaşığı haşhaş
0,5 Demet maydanoz
1 Adet yumurta sarısı
100 gr salam
3 Yemek Kaşığı ayçiçek yağı
1 Adet soğan
6 Yemek Kaşığı susam
Haşlanmış patatesleri soyup, rendeleyelim.Salamı küçük küçük keselim.Soğanı küçük küçük doğrayıp çok az ayçiçek yağında hafifçe sote edelim.İçine patates rendesini, salamı, ince ince kıydığımız maydanozu, tuz ve karabiberi ilave edelim.Bir yufkayı düz bir zemine serip, üzerine eritilmiş sana hamurişi sürelim.Diğer yufkaların aralarına da sana hamurişi sürerek, ilk yufkanın üzerine yerleştirelim. Kat kat olan yufkaları, 8 eşit üçgen şeklinde keselim.Üçgenlerin geniş kenarına hazırladığımız içten bir miktar koyalım. Yanlarını içe doğru döndürüp, gevşek bir rulo halinde saralım. Börekleri bir kevgire dizelim. Üzerine birkaç kez su serpelim. Suyunu süzdükten sonra börekleri çok hafif yağlanmış bir tepsiye dizelim.Tepsiyi buzluğa yerleştirelim. Donana dek bekletelim. Buzluktan çıkardıktan sonra eritmeden üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında böreklerin altı üstü kızarana dek pişirerek, servis yapalım.
|
|
Buzluk Böreği Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|