|
Buzluk Poğaçası |
|
pembeli kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.02.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Londra |
Kısa URL: https://ml.md/lc78018
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2012
2,897 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr margarin
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Paket kabartma tozu
2 Adet yumurta
1 Kase Haşlanmış patates (İçi için)
1 Su Bardağı yoğurt
1 Çay Bardağı galeta unu (üzeri için)
1 Adet yumurta akı (üzeri için)
1 Su Bardağı sıvıyağ
Hamur kabınıza, malzemeleri, sırası ile koyun ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan cevizden biraz büyükçe parçalar koparın avcunuzun içinde açın. İç malzemesini koyun ve yuvarlayın. Sonra, önce yumurta akına, daha sonra galeta ununa bulayarak tepsiye dizin. Tepsinin içindeki poğaça hamurlarını buzlukta bir gün bekletin.(Daha fazla da bekletebilirsiniz.) Pişirileceği zaman, ısıtılmış fırına direk konur ve 200 derecede pişirilir.
|
Buzluk Poğaçası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178234
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2024
79 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet haşlanmış patates (rendelenmiş)
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 - 7 su bardağı un
İçi için:
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı çörekotu
1 yemek kaşığı susam
Derin bir kap içerisine su, süt, şeker, yağ ve mayayı alın.
Üzerine kontrollü bir şekilde unu ekleyin ve yoğurun.
Bu esnada rendelenmiş patatesi ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
Yumuşak bir hamur elde edin.
Üzerini kapatın ve yarım saat mayalandırın.
Elinizi hafif yağlayın ve mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Elinizde açtırın ve ortasına kaşar peyniri koyun kapatın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
20 dakika tepsi mayası yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün.
Susam ve çörekotu serpip önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Çıkarıp bir süre dinlendirin.
Buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa atabilir, gerektiğinde çıkarıp tüketebilirsiniz.
|
|