Kısa URL: https://ml.md/lc61861
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2011
2,360 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yufka
Yarım paket tereyağı
3 dilim beyaz peynir
10-15 dal maydanoz
Yufkalar ortadan kesilir. Ezilmiş peynir ve kıyılmış maydanoz karıştırılır. Yüzeyine eritilmiş tereyağı sürülür. Bombeli kısmı 4 parmak kadar katlanır. Buraya yeteri kadar iç konur. 4 parmak eninde bir defa daha katlanır. Gevşek bir şekilde oklavaya sarılır. İki tarafından ortaya doğru büzdürülür ve oklavadan çıkarılır. Diğer börekler de aynen yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine kalan tereyağı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc79467
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2012
1,963 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet yufka
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağı
İçi için:
4 dal taze soğan
1 kg. ıspanak
Tuz
200 gr. beyaz peynir
Karabiber
Kırmızıbiber
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
Kıyılmış taze soğan, iri doğranmış ıspanak, ufalanmış beyaz peynir ve baharatları harmanlayın, çırpılmış yumurta ve yoğurdu ilave edip karıştırın. Yufkaların bir tanesini tezgaha serip su ve sıvı yağ karışımıyla ıslatın. Ispanaklı harçtan üzerine serpin ve üzerine bir yufka daha serin, ıslatıp iki kenardan ortaya doğru büzdürün. Ortada toplanan böreği ortadan ikiye bölerek fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında pişirin.