Kısa URL: https://ml.md/lc51550
Gönderme Tarihi: 12.May.2010
3,145 defa indirildi / yazdırıldı
9 fincan un
7 fincan şeker
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
3 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı vanilya
Bütün malzeme geniş bir tencereye konur. İyice karıştırılır.
İçi yağlanmış kek kalıbına boşaltılır.
Önceden ısıtılmış, hafif hararetli fırında 45 dakika pişirilir.
Soğuduktan sonra servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc95919
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2014
2,264 defa indirildi / yazdırıldı
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı kakao
Yumurta ve şekeri bir kabın içinde 2 dakika çırpın. Üzerine sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri içine ekleyip karıştırmaya davam edin. Kakaolu kek karışımı haline gelince yağlanmış ve un serpilmiş küçük kek kalıplarının içine dökün. 190 derecedeki fırında 8 dakika pişmeye bırakın. Fırından çıkan kekleri servis tabağına aktarıp ikram edin.
Not: 8 dakikada pişiyor, çünkü ayrı ayrı kaplarda pişme süresi kısalır.
Kısa URL: https://ml.md/lc162506
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2022
189 defa indirildi / yazdırıldı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt (süt olursa daha yumuşak bir kek elde edersiniz)
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
Süt ve yağını ilave ettikten sonra un kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz, kalıba bu karışımın yarısını döküyoruz.
Kalan yarısına kakaomuzu ilave edip biraz daha çırpıyoruz ardından kakaolu karışımı da önceden döktüğümüz karışıma ilave ediyoruz.
Fırını önceden ısındırdığımızda kek çökme ve içi hamurlaşma yapıyor.
Fırını ısıtmadan hemen atıyoruz ve 170 derecede pişiriyoruz.
Önemli olan kalıbı ayarında yağlamak. Pişme aşamasını kürdan yardımı ile ölçebiliriz.