500 gram bonfile
Sosu için:
100 gram tereyağı
1/3 su bardağı krema
50 gram rokfor peyniri
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kimyon
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı hardal
Bir kaç dal dereotu
Tereyağını tencerede eritin.
Ardından diğer sos malzemelerini de ekleyip pişirin.
Daha sonra eti tavada pişirin.
Her iki tarafı da güzelce piştikten sonra etleri dilimleyin.
Son olarak üzerine sosu gezdirerek servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc166142
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2022
266 defa indirildi / yazdırıldı
3 parça bonfile
1 paket krema
1 çay kaşığı köri
2 diş sarımsak
2 dal dereotu
100 gram tereyağı
60 gram rokfor peyniri
1 çay kaşığı toz zerdeçal
15 gram hardal
Marine etmek için zeytinyağı
Bonfile etleri bir kaba aktarın. Karabiber, tuz ve zeytinyağı ile harmanlayın. Yaklaşık bir saat marine edin. Sarımsakları ezin. Dereotunu ince olacak biçimde kıyın. Kremayı sos tenceresine koyun ve baharatları, sarımsağı, hardalı ekleyip, kaynayana kadar pişirin. Kaynayan sosa tereyağı ilave edin. Bu aşamada sürekli karıştırın. Rokfor peynirini ezip, karışıma ekleyin. Peynir eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Marine edilen etleri bir tavada arkalı önlü olmak üzere pişirin. Pişirme süresini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Etler piştikten sonra bir tabağa alın, sosu üzerinde gezdirin, dereotu ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc102401
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2014
2,913 defa indirildi / yazdırıldı
2 dilim bonfile
2 yemek kaşığı süttozu
1 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı süt
1/2 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı soya sosu
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz hardal
1 çay kaşığı köri
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Bonfileler kızgın yağsız tavada iyice mühürlenene dek pişirilir. Kenara alıp dinlendirilir.
Süttozu ve süt iyice çırpılıp krema kıvamına getirilir. Sarmısak püre haline getirilir. Margarin, hardal ve diğer malzemelerle beraber eklenir. Sos tenceresinde biraz kıvam alana dek pişirilir.
Etler dilimlenerek sosun içine alınır. Beraber biraz ısıtılarak servis edilir.