Kısa URL: https://ml.md/lc63867
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2011
2,977 defa indirildi / yazdırıldı
3 dilim Biftek
1 paket pişirilebilir krema
1 tatlı kaşığı köri
1 yemek kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı dolusu doğranmış haşlanmış mantar
karabiber
Et hariç tüm malzemeyi iyice karıştırın ve sos haline getirin. Etlerin üzerini yağlayın ve ızgarada her iki tarafını iyice pişirin. Pişen etleri dilimleyerek önceden kızdırdığınız döküm güvece alın. Etlerin yanına patates tava koyun. Etlerin üzerine hazırladığınız sosu dökün.
Kısa URL: https://ml.md/lc3515
Gönderme Tarihi: 07.May.2006
5,580 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
1/2 kg dana strogonof veya ince seritler halinde kesilmis biftek
1 çay bardagi zeytinyağı
200 ml'lik 1 paket krema (yaklasik 1 su bardagi)
2-3 dis dövülmüs sarmisak
1.5 yemek kasigi toz parmesan peyniri
YAPILIŞ TARİFİ
Strogonof veya biftekler zeytinyağında en az 6 saat
bekletilir. Bekletilmis etler kizgin tavada harli ateste arkasi önü güzelce
pisene kadar kizartilir. Baska bir kapta krema, sarmisak, parmesan
peyniri, tuz ve karabiber bir tasim kaynatilir (yaklasik 3 dakika). Bu
karisima kizartilmis etler eklenerek 1-2 dakika daha pisirilir ve istege bagli pilav veya haslanmis sebze ile servis yapilir.