Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kebaplar > Cağ Kebabı (Erzurum) (8 adet - 252,685 defa bakıldı)

Cağ Kebabı (Erzurum)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Cağ Kebabı (Erzurum)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174539
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2023
218 defa indirildi / yazdırıldı




Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Düğün yemeğidir. Kırsal bölgelerde kalabalık misafir ağırlama ve şölenlerde sıkça yapılan, ünü bütün Türkiye’ye yayılmış, ilimizin meşhur kebabıdır.
Kuzu ve koyun eti kemiğinden ayrılır.
Sinirleri ve sert yerleri ayıklanarak parmak kalınlığında parçalara ayrılır.
Tuz, karabiber ve yemeklik doğranmış soğan karıştırılarak hazırlanan terbiyenin içinde etler bir gün bekletilir.
Terbiye edilen etler, bir silindir oluşturacak şekilde özel büyük bir şişe tek tek geçirilerek iyice sıkıştırılır.
Ocakta, odun ateşinin karşısına yatık halde konulur. Çevire çevire kızartılır.
İnce özel şişlere (cağlara) ince bir şekilde geçirilerek kesilir.
Lavaş ekmek ile servis edilir.



Cağ Kebabı (Erzurum)

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157492
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2021
281 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1 adet büyük boy soğan
600 gram kemiksiz kuzu eti
5 0 gram kuzu iç yağı
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
6-7 adet sivri biber
3-4 adet domates
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
2 yemek kaşığı Erzurum kekiği

Soğanı rendenin geniş tarafıyla rendeleyin. Daha sonra suyunu sıkın ve posasını ayırın. Kuzu etini, şişe geçecek kalınlıkta ve 2 parmak boyunda dilimleyin. Et döveceği ile hafifçe dövün. Soğan suyunun içine zeytinyağı ekleyin. Eti bu karışımla iyice marine edin ve üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 1 gece dinlendirin.
Ertesi gün tuz ve karabiberle tatlandırın. Kuzu iç yağını küçük küp şeklinde doğrayın. Eti, aralarına iç yağdan da koyarak şişlere dizin.
Fırını ızgara moduna alın ve 230 derecede ısıtın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine şişleri aralıklı olarak yerleştirin. Tepsiyi fırına verip 20 dakika etlerin bir yüzünü pişirin. Ardından sivri biberleri de tepsiye ekleyip 20 dakika etlerin diğer yüzünü pişirin. İyice kızarıp piştikten sonra fırından alın.
Lavaş ekmeklerini servis tabağına yerleştirin ve üzerine cağ kebaplarını ekleyin. Erzurum kekiğini etlerin üzerine serpiştirin. Yanında dilimlenmiş domates ve fırınlanmış sivri biberle beraber servis yapın.


Cağ Kebabı (Erzurum)

safiye nalçacı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.06.2020
Mesajlar: 40
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc151133
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2020
501 defa indirildi / yazdırıldı




Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı

55 kg. kuzu eti (2 bütün kuzu)
200 gr. inceltilmiş kaya tuzu
150 gr. karabiber
3 kg. soğan

Kemikleri alınmış bütün kuzu etleri boydan iki parçaya ayrılmış şekilde doğrama tezgahı üzerine konulur.
Etler cağa düzülecek şekilde kesilerek dövme işlemiyle düzleştirilir.
Düzleştirilen bu etler tezgah üzerine serilerek tuzlama işlemine hazır hale getirilir.
Daha sonra ince uzun doğranmış olan soğanlar bir kaşık tuz yardımıyla bir leğende iyice yoğrulur.
Yoğrulan soğanlar, tuz ve karabiber etlerin üzerine dökülerek etler bir saat kadar terbiye edilir.
Terbiye işlemi bittikten sonra tuzlanmış olan etler cağa dizilir.
Cağ ateşin karşısında yatay bir şekilde sürekli çevrilerek pişirilir.
Küçük cağlar etin pişen kısımlarına geçirilerek bıçak yardımıyla kesilir ve servis edilir.

Not: 200 kişiliktir.



Cağ Kebabı (Erzurum)

b&b
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.05.2019
Mesajlar: 60
Şehir: Karabük
Kısa URL: https://ml.md/lc144985
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2019
839 defa indirildi / yazdırıldı




600 gram kemiksiz ve yağsız kuzu eti
1 küçük kuru soğan
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı karabiber
12 adet tahta şiş

Cağ kebabı yapmak için hazırlıklara bir gün önceden başlayın.
Eti dümdüz olacak şekilde kasapta dövdürüp tuzlayın.
Soğan rendeleyip karabiberle karıştırın.
Etleri karabiberli soğan karışımına bulayıp üzerini streç filme kapatarak dinlendirmek için buzdolabına kaldırın.
Bir gece dinlenen eti döner gibi ince ince dilimleyip şişlere dizin.
Şişleri tepsiye yerleştirin.
Fırını 250 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Tepsiyi fırının üst ızgarasına yakın bir yerine yerleştirin.
Etleri yarım saat pişirdikten sonra tepsiyi fırından alıp şişleri alt üst edin.
Yeniden fırına verin ve bir yarım saat daha pişirin.
Ev yapımı cağ kebabınız hazır. Yanında ızgarada pişmiş domates ve biberle servis edebilirsiniz.



Cağ Kebabı (Erzurum)

Seçil Anlı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2011
Mesajlar: 38
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc143791
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2019
1,345 defa indirildi / yazdırıldı




Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi

Cağ kebabı veya yatık döner keçi ve kuzu etinden yapılan bir çeşit kebaptır. Erzurum un Tortum, Uzundere, Oltu, Olur ilçeleri ile Artvin in Yusufeli ilçesine ait olan cağ kebabı, önceden terbiye edilmiş etin yatık bir şiş üzerinde odun ateşi eşliğinde pişirilmesiyle hazırlanır. Cağ adı verilen şişler kullanılarak servis yapıldığından bu adı almıştır. Servisi, yine yöreye özgü lavaş ekmeği ile beraber yapılır. Et sinir, damar ve zarlardan ayıklanır, yağ oranı %25 - %30 arasında hazırlanır. Et tuzlanarak bir gün dinlendirilir. Dinlendirilen et, çok ince kıyılmış kuru soğanın karabiber ile yoğrulup macun haline getirilmesi ile elde edilen özel harç ile iyice yoğrulup hazır hale getirilir. Hazırlanan et şişe takılır ve hafifçe sıkıştırılır. Hazırlanan şiş, meyve veya meşe ağacı odunu kullanılarak yakılan ocakta pişirilir. Şiş ateşe konulmadan yarım saat önce ateş yakılmalı ve ocağın tamamen kızması sağlanmalıdır. Şiş durgun ateşe tabladan 15cm yükseklikte ve ateşin durumuna göre uygun bir mesafede özel düzeneğe yatay olarak konulur ve piştikçe şiş çevrilir. Pişen Erzurum Cağ Kebabı geleneksel olarak Cağ adı verilen küçük şişle ya da talebe göre cağsız kesilerek tabakta servis edilir.


Fotoğraf "baron" tarafından gönderildi. 20.08.2019


Cağ Kebabı (Erzurum)

vah det
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.01.2015
Mesajlar: 35
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc104096
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2015
1,947 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet metal şişler
2 çorba kaşığı tereyağı
500 gram bonfile
Ya da 3 adet biftek
100 gram kıyma
Yarım soğan rendesi

Öncelikle döner gibi hazırlık yapacaksanız, kat kat yapmak için etleri dövüp inceltin üzerlerine de sırayla rendelenmiş soğanla karıştırılmış kıymayı dizip kat kat yapın ve dondurun. Daha sonra da metal şişleri etin içine batırıp bıçakla ince dilimleyip yağsız tavada pişirin. Bu arada isterseniz bütün eti de ince ince kesip şişlere geçirip yapabilirsiniz.



Cağ Kebabı (Erzurum)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc31597
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
7,819 defa indirildi / yazdırıldı




Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)
1 adet kuru soğan
100 gr. Yoğurt
tuz karabiber
lavaş ekmeği
domates, yeşil biber

Yağı ve siniri ayıklanmış kuzu budundan parmak kalınlığında yapraklar kesilir. Yoğurt, tuz, karabiber ve yemeklik doğranmış soğan karıştırılır ve etler hazırlanan bu terbiyenin içinde bir gün bekletilir. Terbiyelenen yaprak halindeki etler şişe takılır ve yatay haldeyken ateşte çevire çevire kızartılır. Pişen kısımlardan dönerde olduğu gibi ince bir tabaka şeklinde parçalar kesilir ve Çağ kebabına mahsus küçük şişlere takılarak lavaş ekmeğinin üzerinde servis edilir. Ateşte pişmiş biber, domates ve kuru soğan ile süslenir.


Fotoğraf "şahbaz" tarafından gönderildi. 31.08.2015


Cağ Kebabı (Erzurum)

lezzetler
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc8942
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
3,626 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)
1 adet soğan
100 gr yoğurt
yeterli miktarda lavaş ekmeği
4 adet domates
6-7 adet yeşilbiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin. Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırın ve etleri hazırlamış olduğunuz bu terbiyede 24 saat bekletin. Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın. Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, çağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın.


Fotoğraf "şahbaz" tarafından gönderildi. 31.08.2015






Cağ Kebabı (Erzurum) Tarifleri Kebaplar



(8 adet Cağ Kebabı (Erzurum) 252,685 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort