Çağlaları yıkayın ve saplarından ayırın. Varsa robotta iyice parçalayın yoksa havanda dövün. Sarımsakları dövün ve yoğurda karıştırın.
Çağlaları servis tabağına alın, sarımsaklı yoğurt katarak iyice karıştırın. Kaşık yardımı ile üzerini düzeltin.
Cezvede ya da küçük bir tavada zeytinyağını kızdırın ve kırmızı biber ekleyerek kavurun. Salatanın üzerine zeytinyağını gezdirin ve servis yapın.
Not: Ceviz katmak isterseniz robotta çağlalarla birlikte parçalayabilir ya da bütün kullanabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc184441
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2025
37 defa indirildi / yazdırıldı
Saniye Döldüş
750 gram çağla
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 çorba kaşığı light mayonez
3-4 diş sarmısak
1 çay kaşığı tozşeker
1 çay bardağı ceviz içi l Tuz
Süslemek için:
2 adet kırmızı biber
10 adet biberli yeşil zeytin
Çekirdekleri ayıklanmış çağlalara 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve mayonezi ekleyin.
Rondo veya blender yardımı ile püre haline getirin.
Dövülmüş sarmısağı, tozşekeri, 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içini ve tuzu ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.
Karışımı servis tabağına alın.
Üzeri için, sıcak suda 3-5 dakika beklettiğiniz kırmızı biberleri şeritler halinde keserek kurulayın.
Zeytinleri dilimleyin.
Salatanın üzerini hazırladığınız kırmızı biber şeritleri ve zeytinlerle süsleyerek buzdolabında yarım saat dinlendirin.