Hamur için;
2 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşık dolusu un
1 kabartma tozu
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Şerbet için;
4 yemek kaşık dolusu bal
3 yemek kaşığı şeker
İçi için;
Yer fıstığı ya da iri doğranmış ceviz
Yumurtaları ayrı bir kapta şeker ve tuzu ilave ederek çırpalım ,sonra yumurtaları bir kabın içine alıp ,un ve kabartma tozu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
Hazır hamuru bir saat dinlendirelim.
Dinlendikten sonra hamuru iki parçaya bölelim ve merdane ile 4 mm kalınlığında açalım.
Açtığımız hamuru 4 cm genişliğinde şeritlere keselim ve yine uzunlamasına erişte şeklinde keselim, sonra yağı bir tencereye dökelim ve ocağa alıp yüksek ateşte kızdıralım, sonra hamurları kızgın yağda karıştırarak kızartalım ve geniş bir kabın içine alalım.
Bir tencereye balı dökelim ve çok kısık ateşte eritelim ve şekeri ilave edip karıştırarak 2 dakika kaynatın.
Yer fıstığı kızarttığımız hamurlara ilave edip sonra sıcak şerbeti eşit şekilde üzerine döküp karıştıralım sonra bir geniş tabağa alalım ve servis yapalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc167759
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2022
294 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram un
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
2 su bardağı bal
Yarım çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Yumurtaları yoğurma kabına alıp güzelce çırpın.
Üzerine un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edin.
Daha sonra hamuru 5 beze alın. Her bezeyi de yuvarlak şekilde açıp ortadan ikiye bölün.
İkiye böldüğünüz hamuru üst üste koyun ve şeritler halinde kesin.
Hamurların birbirine yapışmasını önlemek için nişastaya bulayın.
Kızartma tenceresinde sıvı yağı kızdırın.
Hazırladığınız hamurları da tencerede güzelce kızartın.
Şeker ve balı karamelize edin.
Kızara hamurları da karamelize şeker ve bal ile karıştırın.
Ardından bir fincana koyarak şekil almasını sağlayın.
Buzdolabında şeker donana kadar bekletin.