|
Çak Çak Tatlısı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168141
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2022
542 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
2 adet yumurta
1/3 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
7 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Şerbeti için:
1/3 su bardağı bal
4 yemek kaşığı şeker
Kıyılmış ceviz
Çak Çak Tatlısı için öncelikli olarak yumurtaları, şekeri ve tuzu çırpın. Üzerine un ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Elde ettiğiniz hamuru 30 dakika kadar dinlendirmeye bırakın.
Hamurunuz dinlendikten sonra iki bezeye ayırın ve açın. Parmak boyunda şeritler halinde kesin ve yağda kızartın. Kısık ateşte balı ve şekeri eritin. Kızaran hamurların üzerine dökün. Bir kap içerisinde hamurları porsiyonlara bölün ve üzerine ceviz serpip servis edebilirsiniz.
|
Çakçak Tatlısı (Özbekistan) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168008
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2022
479 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
2 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşık dolusu un
1 kabartma tozu
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Şerbeti için:
4 yemek kaşık dolusu bal
3 yemek kaşığı şeker
İçi için:
Yer fıstığı
Yumurtaları ayrı bir kapta şeker ve tuzu ilave ederek çırpalım, sonra yumurtaları bir kabın içine alıp, un ve kabartma tozu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım. Hazır hamuru bir saat dinlendirelim. Dinlendikten sonra hamuru iki parçaya bölelim ve merdane ile 4 mm kalınlığında açalım. Açtığımız hamuru 4 cm genişliğinde şeritlere keselim ve yine uzunlamasına erişte şeklinde keselim, sonra yağı bir tencereye dökelim ve ocağa alıp yüksek ateşte kızdıralım, sonra hamurları kızgın yağda karıştırarak kızartalım ve geniş bir kabın içine alalım. Bir tencereye balı dökelim ve çok kısık ateşte eritelim ve şekeri ilave edip karıştırarak 2 dakika kaynatalım. Yer fıstığını kızarttığımız hamurlara ilave edip sonra sıcak şerbeti eşit şekilde üzerine döküp karıştıralım, sonra geniş tabağa alalım ve servis yapalım.
|
Çakçak Tatlısı (Özbekistan) |
|
altın elma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2009
Mesajlar: 83 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc39602
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2009
6,918 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
1 çay bardağı siyah kuru üzüm
1 su bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı bal
Su ve yumurta karıştrırılır. Üzerine tuz ve sert kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur yarım saat dinlendirilir. Süre sonunda, oklavayla yarım santim kalınlığında açılır. Önce 2 parmak eninde şeritler kesilir, sonra şeritler üst üste konur ve erişte keser gibi kesilir. Hamur parçaları kızgın yağda pembe renkte kızartılır. Bir tababağa konur, üzümle karıştırılır. Üzerine bal gezdirilir. 1 saat sonra servise sunulur.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 20.10.2022
|
|