Ketçap ve sıvıyağ karıştırılır, ekmek dilimlerinin üzerine sürülür. Fırın kabına dizilir. Kekik ve kaşar serpilir. Ufak doğranmış sucuk, salam ve sosis yerleştirilir. 190 derece sıcak fırına verilir. 15 dakika pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc120356
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2016
1,272 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet bütün ekmeğin enlemesine kesilmiş alt tarafı
150 gram ince halka şeklinde doğranmış sucuk
1 orta boy domates (ince halkalar şeklinde doğranmış)
2 adet biber (iri doğranmış)
2 adet mantar(ince doğranmış,İsteğinize veya varsa elinizde)
2 Çorba kaşığı süt veya su
1 kaşık domates salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı ölçüsüyle toz karabiber,kimyon,kekik veya sevdiği
1 avuç zeytin(çekirdeğini çıkartın
3 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri (Rendelenmiş)
Enlemesine kestiğimiz ekmeğimizi avcumuza sürdüğümüz süt veya su ile elimizi ekmeğin üstünde gezdirerek hafifçe ıslatırız. Sonrada bir kapta salça ile sıvı yağ ve baharatları çırpar bu karışımı ekmeğimizin üstüne tabaka şeklinde süreriz. Sonrada ekmeğin üstüne başta domates halkaları üstüne sucuk onlarında üstüne mantar, biber koyar en üstünede rendelenmiş kaşar peynirini serpeleriz. Orta sıcaklığa ayarladığımız fırınımıza çakma pizzamızı sürer 10-15 dakika bekleriz. Çakma pizzadaki biberler buruştuğunda (en zor pişen taze yeşil biberdir) Pizzamız hazırdır. Bir tahta üstünde Sıcak servis yapınız.