|
Calzone |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178060
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2024
148 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Hamuru için:
500 gram un
1 paket instant maya
200-250 ml. su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
İç harcı için:
350 gram kıyma
1/2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
100 gram mozzarella peyniri
5-6 yaprak taze fesleğen
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Unu geniş bir kaba eleyin.
Diğer malzemeleri de ilave edin ve suyu yavaş yavaş ilave edin.
Bütün malzemeler karışıncaya kadar hamuru katlayarak yoğurun.
60 gr'lık bezeler olacak şekilde hamuru porsiyonlayın ve tezgah üzerinde dinlendirin.
Üzerine nemli bir bez veya streç film örterek mayalanmaya bırakın.
Fırını 170 dereceye ayarlayın.
Soğanları küp küp doğrayın.
Zeytinyağını tavada ısıtın ve soğanları kavurun.
Sarımsakları ilave edin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin.
Kıymayı ilave edin ve rengi değişince tuz, karabiber ve salçayı ekleyerek pişirmeye devam edin.
Taze fesleğenleri de ekleyip ateşten alın.
Mayalanan hamurları minik bir merdane yardımıyla bir parça un yardımıyla inceltin.
Yuvarlak olarak açmaya özen gösterin ve yarım ay şeklinde bir parçasını harçla doldurun.
Mozzarella peynirini de ilave edip kapatın.
Çatal yardımıyla hamurun uçlarını birleştirin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine hazırladığınız calzone'leri dizin.
15-20 dakika kontrollü olarak pişirin.
Sıcak olarak tüketin.
Not: Suyu ılık kullanmak, mayalanma işleminin daha hızlı olmasına yardımcı olacaktır.
|
Calzone |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175135
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2023
260 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram pizza hamuru (hazır alabilir veya evde yapabilirsiniz)
200 gram rendelenmiş mozzarella peyniri
200 gram doğranmış jambon
100 gram doğranmış siyah zeytin
100 gram doğranmış mantar
1/2 su bardağı pizza sosu
1 çay kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
Tuz ve karabiber (isteğe bağlı)
Zeytinyağı (fırçalamak için)
Fırını 200 dereceye (fanlı fırınlarda 180 derece) ayarlayın ve ısıtın.
Hamurunuzu eşit dört parçaya bölün ve her birini yuvarlak veya dikdörtgen şeklinde açın. İsteğe bağlı olarak hamuru hazırlamadan önce 10-15 dakika dinlendirebilirsiniz.
Her bir hamur parçasının yarısına pizza sosu sürün, ardından mozzarella peyniri, jambon, siyah zeytin ve mantar gibi doldurma malzemelerini ekleyin. İsteğe bağlı olarak tuz, karabiber, kekik ve fesleğen gibi baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
Hamurun boş tarafını üzerine katlayın ve kenarları bastırarak kapatın. Bir çatalla kenarları iyice sıkıştırarak kapatmayı sağlayın. Bu, iç malzemelerin pişirme sırasında dışarıya sızmasını önleyecektir.
Hazırladığınız calzoneleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerini zeytinyağı ile fırçalayın.
Fırına yerleştirin ve yaklaşık 20-25 dakika boyunca altın rengini alana kadar pişirin.
Fırından çıkarın ve biraz soğuduktan sonra servis yapın. Dilimleyerek veya bütün halinde servis edebilirsiniz.
Calzone'lerinizi yanında salata veya yoğurt sosu ile servis edebilirsiniz.
|
Calzone |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164793
Gönderme Tarihi: 12.May.2022
234 defa indirildi / yazdırıldı
|
İdil Yazar
Hamuru için;
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı Instant maya
1 yemek kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Sosu için;
4 yemek kaşığı Su
1 tatlı kaşığı domates salçası
Sarımsak tozu
İçi için;
400 gram manda mozarella peyniri (isteğe bağlı kaşar peyniri de kullanılabilir)
Hindi füme,
1 adet domates (ince doğranmış)
Taze fesleğen
Kekik
Karabiber
Hamuru unladığınız tezgahın üzerine alın ve elinizle silindir şeklini verip, üç parçaya bölün.
Hamurları elinizle daire şeklinde açın.
Hazırladığınız domates sosundan sürüp hamurun her yerine yayın.
Üzerine birkaç dilim mozarella peyniri, ince dilimlenmiş domates ve bir parça da hindi füme koyup, hamuru kapatın ve bir çatal yardımıyla kenarlarını tutturun.
Pizzaları, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın ve üzerlerine zeytinyağı sürüp yağlayın.
200 derecede, önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Servis tabağına alın ve yanında fesleğen yaprakları ile birlikte servis edin.
|
Calzone |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144018
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2019
577 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı toz maya
4,5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı domates püresi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
2 adet haşlanmış tavuk göğüs eti
2 adet haşlanmış patates
2 adet haşlanmış kabak
1 yemek kaşığı fesleğen
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Patates, kabak ve haşlanmış göğüs etini küp şeklinde doğrayın. Karabiber, kıyılmış fesleğen ve tuz ekleyip bekletin.
Yoğurma kabına 1 bardak ılık su ve toz mayayı katıp, maya eriyene kadar karıştırın. Süt, sıvı yağ, tuz, domates püresi ve yavaş yavaş un ilave edip yumuşak bir hamur tutun. Hamurun kabarması için 20 dakika bekletin.
Hamurdan 3 adet eşit beze yapın. Her bir bezeyi yufkadan kalın açıp içine hazırladığınız harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyun. Hamurları büyük D harfi şeklinde katlayıp ağzını iyice kapatın. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp fırında 200 derecede kızarıncaya kadar pişirin.
|
Calzone |
|
piyango
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2015
Mesajlar: 37 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc130891
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2018
1,248 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
2 su bardağı un
3/4 bardak ılıkça su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maya
Sos için:
1 kutu (400 gram) doğranmış domates konservesi
1 çorba kaşığı tatlı kırmızıbiber salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz ve karabiber
Her pizza için 100 gram dil peyniri
Hamur malzemelerinin tümünü büyükçe bir cam kâsede kaşıkla iyice karıştırın. Hamuru ister unlanmış bir yüzeyde ellerinizle yoğurun, isterseniz yoğurmadan kabarmaya bırakın. Üzerine streç film örtün. Sıcak bir yerde yarım ila bir saatte kabarır. İlk hacminin iki misli hacme ulaşınca kabarmış demektir.
Domates konservesini blender içine boşaltın, kekik, karabiber, tuz ve zeytinyağını da ekleyip iyice öğütün. Bir tencereye aktarın ve yüksek ateşte 5 dakika kaynatıp suyunu hafifçe uçurun. Soğumaya bırakın. Domates sos bu tarif için fazla, gerisini cam kavanoza koyup buzdolabında saklayın.
Fırını 300 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisi büyülüğünde bir yağlı pişirme kâğıdı kesin. Kabarmış olan hamuru elinizle bastırarak havasını boşaltın. Sonra bir parça koparıp elinizle yuvarlayarak unlu bir zemine koyun. Merdaneyle hamuru döndüre döndüre biraz inceltin. Yağlı kağıdı tezgaha serin, incelttiğiniz hamuru kağıdın üstüne koyun ve hamurun üzerine un serperek, merdaneyle inceltmeye devam edin. İncelik 3 milimetre olacak ve hamur daire şeklinde olacak.
Hamurun bir yarısına, ama kenarlardan ikişer santim uzakta kalacak şekilde, önce 4 kaşık domates sosu sürün. Sosun üzerine peynirleri serpin. İlave ricotta tadı zenginleştirir. Zeytin ve sucuk da ekleyebilirsiniz. Malzemelerin ortasına bir çukur açıp çukurun içine bir yumurta kırın. Yumurtanın beyazı dışarı akmasın.
Hamurun malzemesiz kısmını, tam ortadan, malzemeli kısmın üstüne kapatın. Parmaklarınızı unlayıp kenarlara bastırarak yapıştırın. Ellerinizi unlayın ve hamurun kenarlarını yukarı doğru kıvırıp tekrar bastırın.
Hamurun üzerine fırçayla yumurta sarısı veya yoğurt sürebilirsiniz. Fırın 300 dereceye gelince fırındaki sıcak tepsiyi alın ve yağlı kağıtla birlikte pizzayı tepsiye koyun. Fırının taban kısmında 7 dakika pişirip çıkarın. Sıcak servis edin.
Not: Bir tür kapalı İtalyan pidesi-pizzası olan calzone, mozzarella, ricotta, dil, kaşar, parmesan gibi peynir çeşitleri ile hazırlanan, isteğe göre salam, zeytin, fesleğen, biber gibi malzemelerin de katıldığı bir lezzettir. Yarım ay şeklindedir ve özellikle Güney İtalyada (Napoli, Calabria) oldukça sevilir.
|
Calzone |
|
pahalı
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.02.2017
Mesajlar: 28 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc124116
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2017
1,073 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr. Un
10 gr. Maya
1/4 çay kaşığı Tuz
1 yemek kaşığı Zeytinyağı
7080 ml Su, ılık
Herhangi bir pizza iç malzemesi
Un, maya, tuz, su ve zeytinyağı ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Oda sıcaklığında yaklaşık 20 dakika kabarmaya bırakın.
Hamuru tekrar kısa bir süre yoğurun, unlanmış tezgahta yuvarlak bir (.30 cm) hamur açın.
Hamurun yarısına hazırlanan herhangi bir pizza malzemesi serin.
Diğer yarısını üstüne katlayın. Kenarlarını iyice bastırın.
Calzone hamuru yağlanmış cam kaseye yatırın, üstüne süt sürün ve altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin.
Fotoğraf "piyango" tarafından gönderildi. 02.01.2018
|
|