|
|
Çam Ağacı Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168942
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2022
283 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 - 2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Baharatlı Esmer Şeker
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g oda sıcaklığında tereyağı
2 - 3 yemek kaşığı esmer şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yumurta sarısı
0,5 çay bardağı üzüm pekmezi
Süslemek için:
1 poşet Dr. Oetker Sade Glazür
2 yemek kaşığı süt
20 - 25 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci
Unu bir kaba eleyin. Üzerine baharatlı esmer şeker, hamur kabartma tozu, tereyağı, esmer şeker, şekerli vanilin, yumurta sarısı ve üzüm pekmezini ekleyip eliniz ile iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 25-30 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarın. Pişirme kağıdı üzerinde merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Çam ağacı kurabiye kalıbı ile şekiller çıkarın ve fırın tepsisine sıralayın. Kalan hamurları toparlayıp aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Glazür karışımını bir kaseye alın, üzerine sütü ekleyin ve iyice karıştırın. İçinden 1 yemek kaşığı alıp pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Kalan glazüre yeşil jel renklendiriciyi ekleyip kısa bir süre karıştırın. Onu da ikinci bir huniye doldurun. Kurabiyelerin üzerini yeşil glazür ile kaplayın. Beyaz glazür ile çizgiler yapın ve gümüş inci ile süsleyin.
|
Çam Ağacı Kurabiyeler |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168943
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2022
195 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 - 1,5 su bardağı un
50 g oda sıcaklığında tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
0,5 çay kaşığı zencefil
0,5 çay kaşığı toz tarçın
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk
Şekerli çubuk pasta süslerini mutfak robotuna alın. 1-2 kez kısa süreliğine basarak daha ufak parçalar haline getirin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Unu bir kaba alın. Üzerine tereyağı, yumurta, pudra şekeri, şekerli vanilin, kakao, zencefil ve tarçını ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamuru 0,5 cm kalınlığında açın. Uzun kenarları 5 cm ve kısa kenarı 4 cm olacak şekilde 45 adet üçgen kesin. Kalan hamurdan çam ağacının gövdesi ve alt kısmı için bir dikdörtgen ve bir geniş üçgen kesin. Kestiğiniz hamurları fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine ufaladığınız pasta süslerini serpin, hamura batırmak için parmağınızla hafif bastırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Servis tabağına çam ağacı şeklinde sıralayın ve servis yapın.
|
Çam Ağaçları |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168944
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2022
141 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
150 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
2 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay bardağı öğütülmüş fındık
2 yemek kaşığı su
2,5 yemek kaşığı öğütülmüş antepfıstığı
Glazür:
20 g beyaz çikolata
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 yemek kaşığı su
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Margarin, toz şeker, şekerli vanilin, un, hamur kabartma tozu, öğütülmüş fındık ve suyu mikserin hamur karıştırıcı uçlarıyla çırpın. Bu hamuru hafif unlanmış bir yerde tekrar yoğurup ikiye bölün.
Bir parçasına öğütülmüş Antep fıstığını ilave edip yeşil bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin.
Beyaz ve yeşil hamuru merdane yardımı ile ayrı ayrı 0,5 cm kalınlığında açın. Yeşil hamuru beyaz hamurun üzerine alın, 3-4 mm kalınlığına gelecek şekilde açın. Çam ağacı şeklindeki kalıplarla kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pudra şekerini iki yemek kaşığı sıcak su erimiş çikolatayı karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve kurabiyeleri süsleyin.
|
|
Çam Ağacı Kurabiyesi Tarifleri Kraker Tarifleri
|
|