|
|
Çam Ağacı Pizza |
|
ilgi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2016
Mesajlar: 30 Şehir: Yalova |
Kısa URL: https://ml.md/lc120362
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2016
1,527 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
4 yemek margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
500 gram kemiksiz tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
100 gram kaşar peyniri rendesi
1 kase kahvaltılık sos
3 kaşık sıvı yağ
Öncelikle pizza hamurunu hazırlayarak ağaç pizzanın yapımına başlayalım. Bunun için hamuru yoğuracağımız kabın içerisine kuru mayayı ve toz şekeri koyalım. Bunun üzerine ılık suyu ilave edelim.
Kabın üzerini bir tepsiyle kapatarak, mayanın aktif hale gelmesini sağlayalım. Yani kabarmasını.
Ardından tuz, toz kırmızı biber ve margarini ekleyelim. Yavaş yavaş un ilavesiyle yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamda bir hamur olana değin güzelce yoğuralım. Daha sonra yoğurduğumuz kabın içerisinde yine üzerini uygun bir tepsiyle kapatarak mayalanması için bir kenara alalım. Bu arada iç malzemesini hazırlayalım.
Kemiksiz olarak satın aldığımız tavuk göğsünü çok küçük bir şekilde doğrayalım. Buna kuş lokumu veya tavla zarı büyüklüğüde diyebiliriz.
Ardında tavaya sıvı yağ koyalım. Yağımız bir miktar ısınınca tavuk etlerini ekleyelim. Tavuk etleri ilk önce suyunu salacak ardından çekmeye başlayacaktır.
Suyunu tamamen çektikten sonra birkaç dakika daha kavuralım. Daha sonra tuz ve kekiğini ilave edip, karıştırdıktan sonra altını kapatalım.
Mayalanan hamuru dokuz eşit parçaya bölelim.
Bezeleri açacağımız tezgahın üzerini çok hafif bir şekilde sıvıyağ ile yağlayalım. Hamur mayalı olduğu için esnek bir hamur. Bezelerden birini oval bir şekilde açalım. Kenarlardan ve üstten bir miktar keserek geniş üçgen şekli vermeye çalışalım.
Alttan ağacımızın gövdesini oluşturacak olan kısmı için yanlardan da bir miktar küçük kareler keselim.
Daha sonra hamurun kenarlarında pay kalacak şekilde altta kestiğimiz ağaç gövdesi noktasına kadar derin olmayan bir üçgen çizelim. Bu üçgenin kenarlarından tıpkı saç örgüsü tatlısında olduğu gibi yanlara doğru şeritler keselim. Ortada kalan ağaç gövdesini oluşturan kısma iki adet uzunlamasına kesik atalım.
Çizmiş olduğumuz üçgenin olduğu kısma kahvaltılık sos veya pizza sosu sürelim. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim.
Tavuk etlerinden bir miktar koyalım. Daha sonra kenarlardaki şeritleri birbirinin üzerini kapatacak şekilde üçgenin ortasında birleştirelim. En sondaki iki şeriti kapatmayalım. Altta ağacın gövde kısmına attığımız iki uzun şeriti yukarıya, üçgenin olduğu kısma doğru kapatalım.
Kenarlarda kalan iki adet şeriti tekrar örgü şeklinde bunların üzerine çaprazlama kapatarak ağacın üst kısmını tamamlayalım.
Alttaki gövde kısmının üzerine, az önce buranın yanlarından keserek çıkardığımız parçaları yerleştirelim.
Ağaç pizzamızı tepsiye yerleştirelim. Diğer bezelerede aynı işlemi uygulayalım. 180 dereceye ayarladığımız fırında altı-üstü kızarıncaya kadar ağaç şeklindeki pizzalarımızı pişirelim.
|
Çam Ağacı Pizza |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc114063
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2016
1,361 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
50 gr erimiş margarin
1 er tatlı kaşığı toz şeker, tuz
1 paket yaş maya
Yarım su bardağı su
4- 4,5 su bardağı un
2 su bardağı kaşar rendesi
150 gr sucuk
Yarım su bardağı mısır
Biraz çekirdeksiz küçük yeşil zeytin
1 adet yeşil biber
1 bardak sütü kaynatmadan hafifçe ocakta ılıtın.
Mayayı sütle karıştırıp iyice eritin.
Unu çukur bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın.
Ortasına erittiğiniz mayayı, margarini, ılık suyu, şeker ve tuzu ekleyip hamuru yoğurun.
Kıvamını bulan hamurun üzerini örtüp, mayalanmaya bırakın.
Hamurumuz mayalanınca tepsiyi yağlayıp hamuru döşeyin.
Kenarlarından keserek çam ağacı şekli verin.
Üzerine kaşar rendesini bolca yayın, üzerine sucukları, mısırları, halka kesilmiş minik zeytinleri, minik üçgen kesilmiş biberleri yarleştirin.
180 derece ısınmış fırında kenarları kızarana kadar pişirin.
|
|
Çam Ağacı Pizza Tarifleri Kruvasan Tarifleri
|
|