Kısa URL: https://ml.md/lc92822
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2013
1,779 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr irmik
250 gr tereyağı
2 paket Çam Fıstığı
1 litre süt
3 su bardağı tozşeker
4 tatlı kaşığı tarçın
Çam Fıstığı'nı 1 çorba kaşığı tereyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. Kalan tereyağı ve irmiği ekleyip, irmiğin rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Ayrı bir tencerede süt ve tozşekeri kaynatın. Ocaktan alın. Sıcak şerbeti yavaşça irmiğe katarken bir yandan da karıştırın. Kısık ateşte şerbeti çekene kadar pişirin. 15 dakika dinlendirdikten sonra üzerine tarçın serpin.
Kısa URL: https://ml.md/lc99287
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2014
1,692 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı irmik
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı margarin
1 Çam fırtığı
1 miktar Tarçın
Margarin tavada eritilip fıstıklar ve irmik eklenip güzelce kavrulur. Kavrulunca üzerine şeker eklenip karıştırılır. (Ben şekerle şerbet yapmıyorum şeker böyle de eriyor). En son süt ve su dikkatlice eklenir. Üzeri göz göz olana kadar pişirilir. Suyunu çekince kapağı kapatılıp yarım saat dinlendirilir. Kaseyle şekil verilerek üzerine tarçın serpilir.