|
|
ÇANAK KÖFTE |
|
YandımYandım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2006
Mesajlar: 33 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc7877
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2006
2,617 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER;
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
500 gram köftelik kıyma
2 dilim bayat ekmek
4 çorba kaşığı galeta unu
1 adet soğan
1 diş ezilmiş sarımsak
Tuz, karabiber, kekik
1 adet yumurta
İçine: 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
8-10 adet mantar
1 adet kabak
1 adet kırmızı biber
3 dal taze soğan
Yeteri kadar tuz, fesleğen
Üzerine: Rendelenmiş kaşar peyniri
alüminyum folyo
HAZIRLANIŞI:
Kaseye kıyma, ufalanmış ekmek içi ve galeta ununu alın. Rendelenmiş soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve kekiği ekleyin. Yumurta ve sıvıyağ ilave edin. Bütün malzemeleri iyice özleşene dek yoğurun. 1 saat buzdolabında dinlendirin. Bu arada bir tavaya sıvıyağ alın. İçine küçük küp doğranmış mantar, kırmızı biber ve kabak koyun. Sebzeler suyunu çekene kadar soteleyin. Ardından ince kıyılmış taze soğan, tuz, fesleğen ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Küçük fırın kaplarının içini, folyo kağıdı ile kaplayıp, yağlayın. Hazırladığınız köfte harcından, kapların ebatları kadar açın ve içine yerleştirin. Sebzeli harcı içine doldurun. Üzerine kaşar peyniri serpip, fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Çanak Köfte |
|
sevim abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.11.2011
Mesajlar: 66 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc70083
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2011
1,879 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kıyma
1 adet soğan
250 gr parça et
2 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
100 gr mantar
3 adet domates
3 adet sivribiber
2 yemek kaşığı yağ
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı galeta unu
1'er çay kaşığı karabiber kekik köfte baharı tuz
1. Parça et haşlanır. İnce ince didilir. (Ya da kübik doğranarak haşlanır.)
2. Pişen et, 2 kaşık yağ, küçük doğranmış mantar, bezelye, ince doğranmış havuçla birlikte biraz kavrulur ve sote yapılır.
3. Diğer taraftan kıymaya, rendelenmiş soğan, kabukları soyulup ıslatılmış ve sıkılmış ekmek (veya galeta unu), tuz, karabiber, köfte baharı katılır. Çok iyi yoğrulur. Büyükçe parçalar alınarak, kâse şekli verilir. Tepsiye dizilir. Fırına sürülerek 15-20 dakika pişirilir. (Köftenin içine kendi saldığı su birikecektir). Fırından alınır ve hazırlanan sebzeli etten doldurulur.
4. Dilimlenmiş domatesler, sebzenin üzerine kapak yapılır. Onun da er yerleştirilir. andığı sudan 1-2 kaşık dökülür. Çok az tuz, (köfteye tuz konduğu unutulmamalıdır) karabiber, kekik konarak karıştırılır.
5. Hazırlanan sos, biberlerin üzerine gezdirilir. Birer kürdan batırılır. Fırına sürülür. Patates püresi ve pilavla iyi gider.
Not: Parça et kullanılmayabilir.
|
|
ÇANAK KÖFTE Tarifleri Köfteler
|
|