Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aksaray Yemekleri > Çankırı Güveci (5 adet - 150,943 defa bakıldı)

Çankırı Güveci


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çankırı Güveci

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc48281
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2010
3,350 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. kuşbaşı
2 adet patlıcan
2 adet patates
½ kg. domates
4 baş sarımsak
1 baş soğan
Sivri biber
Kimyon
Karabiber
Tuz
Salça

Kuşbaşı et güveç içerisinde fırına konur, biraz piştikten sonra çıkarılarak içerisine doğranmış soğan, bir kaşık salça ilave edilerek fırına tekrar konulur. Biraz daha pişirilerek tekrar fırından çıkarılır. Güvecin ak kısmında et kalacak şekilde sarımsak, dilimlenmiş domates, düzgün doğranmış patlıcan, patates, sivri biber, baharat ve yeteri kadar su ilave edilerek güveç fırına yeniden konur. 30-40 dakika pişirildikten sonra servisi yapılır.


Çabada Güveç (Çankırı)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc48305
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2010
8,689 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kuşbaşı kuzu eti kemikli
500 gr patlıcan
500 gr patates
250 gr domates
250 gr yeşil biber
250 gr taze fasulye
150 gr kuyruk yagı
100 gr sarımsak

Kuşbaşı etler caba içerisinde alatav kavrulur kuyruk yagı lie birlikte,üzerine kuşbaşı olarak dogramış oldugumu malzemeler eklenir. diğer tarafta salçalı sos hazırlanır sosun içerisine 100 gr salça, tuz, pul biber, üzerine 2 su bardagı sı eklenerek karıştırılır yapmış oldumuz sosu çaba içerisine malzemenin üzerine dökerek agzını kapatırız odun fırınında pişecekse kısık ateşte 1.5 saat hızlı ateşte 1 saat ocakta pişecekse 2 saat olarak ayarlayın.



Cabada Güveç (Çankırı)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc114519
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2016
3,991 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet kabak
5 adet patlican
Yarım kg patates
250 gr fasülye
500 gr domates
1,5 kg kuşbaşı et
2 kaşık tereyağı
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Öncelikle etimizi sonra çok küçük olmayacak şekilde doğradığımız kabak, patlıcan, patates ve fasülyeyi katlı katlı şekilde cabaya koyuyoruz. En üstede domates sana yağ, tuz ve pul biber ilave ettikten sonra ateşe koyup 1-1.30 saat pişiriyoruz.



Çankırı Güveci

dolma
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.01.2018
Mesajlar: 21
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc131456
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2018
1,008 defa indirildi / yazdırıldı




https://annevebebek.gov.tr

1,5 kg kuzu eti
2 adet patlıcan
2 adet patates
2 adet domates
8 adet yeşil biber
3 baş sarımsak
250 gr arpacık soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet defne yaprağı
2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon

İlk olarak patlıcanları soyup, dörde ! bölerek büyük büyük şekilde doğrayın. Yine aynı şekilde patatesleri de küçük olmayacak şekilde doğrayın. Domatesleri de halka halka doğrandıktan sonra sıvıyağda hepsini hafif şekilde kızartın. Bu sırada etleri yemeğin yapılacağı tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirin. Etler suyunu çektikten sonra üzerine tereyağı ekleyin. Sarımsakları kabukları soyulmadan bütün bütün, soğanları ise kabukları soyulmuş, şekilde etlere ekleyin. Biberleri de doğrayıp ekledikten sonra hepsini birlikte biraz kavurun. Kavrulduktan sonra etlerin ortası açıp ortasındaki yağa salçasını ekleyin. Ortasındaki yağla salçayı biraz karıştırıp, sonrasında hepsini birlikte karıştırın. Sırasıyla kızaran patlıcanları, patatesleri, ve domatesleri üst üste dizerek yerleştirin. Son olarak etin yine en üstüne birkaç diş kabuklu sarımsak koyup, sıcak suyunu ve tuzunu ekleyin.



Fırında Çankırı Güveci

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc144173
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2019
981 defa indirildi / yazdırıldı




Çankırı Meslek Yüksek Okulu

1 kilo et (kuzu eti tercih edilmeli)
1 yemek kaşığı salça
1 kuru soğan
2 baş sarımsak
5 sivri biber
2 patlıcan
2-3 domates
Yağ
Karabiber
Tuz

İri Kuşbaşı şeklinde doğranmış et, ara ara karıştırılarak suyunu çekip hafifçe kızarana kadar güveçte pişirilir.
Bir kiloya bir su bardağı sıcak su ilave edilir ve suyu çekinceye kadar pişirilir.
Üzerine salça ilave edilerek iyice karıştırılır ve fırına konulur.
Birkaç kez karıGtırılarak 15-20 dakika kadar fırında beklettikten sonra fırından çıkarılarak üzerine doğranmış soğan, sarımsak ve yeşil biber, tuz ve karabiber konularak iyice karıştırılır.
Güveç fırına tekrar konulur, 35-40 dakika kadar fırında pişirilir.
Soyularak 1 cm kalınlığında yuvarlak doğranmış patlıcanlar güvecin üzerine bir sıra dizilir.
Üzerini örtecek kadar halka şeklinde doğranmış domatesler konulur.
Bu şekilde güveç fırına konularak bir saat kadar pişirilir.







Çankırı Güveci Tarifleri Aksaray Yemekleri



(5 adet Çankırı Güveci 150,943 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort