Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Crostini Tarifleri > Cannoli (Sicilya) (1 adet - 122,722 defa bakıldı)

Cannoli (Sicilya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Cannoli alla Siciliana

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2287
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184494
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2025
23 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı (soğuk ve küçük küpler halinde)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke (beyaz sirke ya da elma sirkesi)
2 yemek kaşığı portakal suyu
Kızartmak için ayçiçek yağı

İçi için:
500 gram süzme ricotta (mümkünse bir gece süzülmüş)
3/4 su bardağı pudra şekeri (damak tadına göre ayarlanabilir)
1/2 çay kaşığı vanilya özütü
1/2 çay bardağı küçük parça çikolata (tercihen bitter damla çikolata)
İsteğe göre portakal kabuğu rendesi, antep fıstığı, vişne, badem, tarçın

Un, şeker ve tuzu karıştırın.
Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla unla karıştırarak kum kıvamına getirin.
Yumurtayı, sirkeyi ve marsalayı ekleyin. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.
Streç filme sarıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
Ricotta peynirini iyice süzdüyseniz bir kaba alın.
Pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip çırpın.
Damla çikolata ve dilediğiniz aromaları ekleyin.
Buzdolabına kaldırın.
Dinlenen hamuru ince açın (yaklaşık 2 mm).
10 cm çapında daireler kesin.
Her bir daireyi cannoli kalıbına (metal tüp) sarın, uçlarını yumurta beyazı ile kapatın.
Kızgın yağda altın rengini alana dek kızartın (1-2 dakika).
Kağıt havlu üzerine alın ve kalıptan dikkatlice çıkarın. Soğutun.
Soğuyan cannoli tüplerinin içini hazırladığınız dolgu ile doldurun. Uçlarını çikolata, fıstık ya da vişne ile süsleyebilirsiniz.
Üzerine pudra şekeri serpip hemen servis yapın (çıtırlığını kaybetmemesi için dolgu servisten önce eklenmelidir).

Not: Kalıp yoksa paslanmaz çelik boru ya da sıkıca sarılmış alüminyum folyoyu rulo yaparak da kullanabilirsiniz. Daha sağlıklı versiyon isterseniz hamurları fırınlayabilirsiniz ama orijinali kızartılarak yapılır. Ricotta yerine lor kullanmak mümkün ama tat ve dokuda fark oluşur.







Cannoli (Sicilya) Tarifleri Crostini Tarifleri



(1 adet Cannoli (Sicilya) 122,722 defa bakıldı)

1

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası