4 dilim taze mozzarella peyniri
2 büyük domates (ince dilimlenmiş)
Taze nane yaprakları
4 dilim taze çavdar ekmeği ya da isteğe bağlı olarak başka bir çeşit ekmek
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Fırını ısınmaya bırakın veya bir tost makinesi kullanabilirsiniz.
Ekmek dilimlerinin her birini hafifçe zeytinyağı ile yağlayın.
Ekmek dilimlerinin içine mozzarella peyniri dilimlerini yerleştirin.
Üzerine domates dilimlerini ekleyin.
Taze nane yapraklarını ekmeğin üzerine yerleştirin.
İsteğe bağlı olarak tuz ve karabiber serpin.
İkinci ekmek dilimini peynir, domates ve nane ile kapatın.
Paniniyi fırın tepsisine veya tost makinesine yerleştirin. Ekmek dilimlerinin dış yüzeylerinin altın kahverengi olana kadar ısının.
Sıcak servis yapın ve arzuya göre ekstra zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz.
|