| 
 
 
 | 
Carpaccio | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152925 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2020 
651 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
320 gram sığır bonfile
 
160 gram rucola (italyan rokası)
 
80 gram parmesan peyniri (36 aylık parmigiano reggiano)
 
30 ml.extravergine zeytinyağı
 
1 adet limon suyu
 
5 gram deniz tuzu
 
1 gram taze çekilmiş tane karabiber
 
 
Carpaccio hazırlanacak sığır bonfileyi, soğutmak amacıyla 30 dakika kadar derin dondurucuda bekletin.
 
Sosu için; zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiberi bir çırpıcı yardımıyla küçük bir kapta karıştırın.
 
Yaprak kısımlarını ayıkladığınız rokayı, bol suda yıkadıktan sonra kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
 
Düz bir servis tabağına 35-40 gram kadar roka yaprağını yayın. Sığır etini zar inceliğinde dilimledikten sonra yarısını servis tabağına alın.
 
Kalan roka yapraklarını tabağa dizip, bir kenara ayırdığınız kalan sığır filetoları üzerine kapatın.
 
Hazırladığınız sos karışımını üzerine gezdirdiğiniz carpaccio tabağını, ince ince traşlanmış parmesan peyniriyle bekletmeden servis edin.
 
 
 
  
 | 
Carpaccio | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3314 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185339 
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2025 
66 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MasterChef
 
 
200 gr dana bonfile (veya tercihe göre somon, tuna balığı)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım limon suyu
 
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
 
30 gr parmesan peyniri (ince dilimlenmiş veya rendelenmiş)
 
Birkaç yaprak roka
 
İsteğe bağlı: 
 
Kapari
 
Kiraz domates
 
 
Dana bonfileyi streç filme sarıp buzlukta yarım saat bekletin.
 
Bu yöntem eti daha ince dilimlemenizi kolaylaştıracaktır.
 
Et hafif donduktan sonra bıçak yardımıyla incecik dilimler halinde kesin.
 
Dilimlenen etleri geniş bir servis tabağına yan yana yerleştirin.
 
Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırarak sosu hazırlayın.
 
Sosu etlerin üzerine gezdirin, parmesan dilimleri ve roka yapraklarıyla süsleyin.
 
Dilerseniz yanında kızarmış ekmek dilimleriyle servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |