Meriç Kaymakamlığı
Hamuru için;
Buğday unu 1000 gr / 9 su bardağı
Su 600 ml / 3 su bardağı
Tuz 4 gr / 1 tatlı kaşığı
İç harcı için;
Dana kıyma 500 gr / 1 yemek tabağı
Kuru soğan 425 gr / 5 adet (küçük boy)
Ayçiçeği yağı 100 ml / 1 çay bardağı
Karabiber 2 gr / 2 çay kaşığı
Tuz 8 gr / 2 tatlı kaşığı
Üzeri için;
Yoğurt 200 gr / 1 su bardağı
Yumurta 60 gr / 1 adet
Ayçiçeği yağı 50 ml / ½ çay bardağı
İç harcı için kuru soğan yemeklik doğranarak ayçiçeği yağında kavrulur.
Üzerine dana kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir.
Tuz ve karabiber eklenerek soğuması için ocaktan alınır.
Hamuru için un, su, tuz karıştırılarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.
Hamur küçük bezelere ayrılarak oklava ile tabak büyüklüğünde açılır.
Açılan hamurlar ayçiçeği yağıyla yağlanarak 20 dakika bekletilir.
Bekletildikten sonra her biri çarşafın üzerinde elle çekilerek açılır ve içine hazırlanan iç harcından konur.
Çarşafın iki tarafından karşılıklı olarak yuvarlanır. Yağlanmış fırın tepsisine dolanarak yerleştirilir.
Üzeri için yoğurt, yumurta ve ayçiçeği yağı karıştırılır.
Hazırlanan karışım böreğin üzerine sürülür ve börek 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Not: Çarşaf üzerinde acıdığı için çarşaf böreği adını almıştır.
|