Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Patatesli Börek Tarifleri > Çarşaf Böreği (5 adet - 198,890 defa bakıldı)

Çarşaf Böreği


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çarşaf Böreği

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc88911
Gönderme Tarihi: 02.May.2013
2,466 defa indirildi / yazdırıldı




Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı


1/2 kg. un
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincan sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ (yufkaları yağlamak için)
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam
İç malzeme için:
1/2 kg. ıspanak
200 gr. kıyma
1 kuru soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Pul biber
Karabiber

Su, süt, sıvı yağ karıştırılıp un ve tuz eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur 3 eşit parçaya bölünüp beze yapılır.
Her beze, tepsi büyüklüğünde açılıp çarşafın üzerine serilir, üzeri sıvı yağ ile yağlanır. 10-15 dakika bekletilir. Daha sonra açtığımız hamur el ile çarşafın üzerinde çekilerek inceltilir yufka büyülüğüne getirilir. Hazırlanan harç, yufkanın yarım çemerberine serpiştirilerek çarşafın ucundan tutulup kaldırılır ve kendi hızıyla rulo yapılır. Keserek yağlanmış fırın tepsisine konulur. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında pişirilir.
İç hazırlama: Ispanak ve soğanlar doğranır. Tavaya konulan kıyma, suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur, soğan ilavesi ile kavrulmaya devam edilip ıspanak ilavesiyle bir iki taşım daha kavrulur ve ocağın altı kapatılıp baharat ve tuz eklenip soğumaya bırakılır.

Not: Ispanaklı ve lor peynirli de yapılabilir.



Çarşaf Böreği

hamur abla
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.07.2019
Mesajlar: 40
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc144562
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2019
488 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
1 kilogram un
Tuz
Aldığı kadar su
1 su bardağı sıvı yağ
İçi için:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet orta boy soğan
400 gram kıyma
1 demet pazının yaprakları
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 adet yumurtanın sarısı

Unu yoğurma kabına alıp içine tuzu ekleyin.
Yavaş yavaş su ilave ederek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın.
Hamuru dinlenmeye bırakın, bu esnada böreğin içini hazırlayın.
Soğanları yemeklik doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağda kavurun.
Üzerine kıymayı ekleyin.
Kıyma kavrulunca içine pazı yapraklarınızı tuzu ve karabiberi de ekleyin.
Pazılar renk değiştirene kadar kavurup ılınması için kenara alın.
Hazırladığınız hamurdan kopardığınız parçaları yemek tabağı büyüklüğünde ve 1 parmak kalınlığında açın.
Her iki yüzüne de sıvı yağ sürdüğünüz hamurları üst üste koyun ve 20 dakika dinlendirin.
Hamuru geniş bir örtünün üzerine alın. Elinizi arada sıvı yağa batırarak hamuru kenarlarından çeke çeke büyütün.
Yufka büyüklüğüne ve inceliğine gelen hamurun kenarlarını kesip düzeltin.
Tüm yüzeyine iç harcından koyun ve rulo şeklinde sarın.
Yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine kendi etrafına sararak yerleştirin.
Tüm hamurları ve iç malzemeyi aynı işlemle sarıp tepsiye yerleştirin.
Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
1 yumurtanın sarısını çırpıp böreğin üzerine sürün.
Önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.



Çarşaf Böreği

aççı kız
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.02.2020
Mesajlar: 34
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc151399
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2020
505 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

1 yemek kaşığı tuz
Su
2 su bardağı ayçiçek yağı
İçi için:
1 büyük soğan
1 kg ıspanak ya da pazı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Üzeri için:
1 küçük kase yoğurt
2 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Unu derin bir kaba eleyip tuz ve ayçiçek yağını ekleyin. Suyu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika kadar dinlendirin. Ispanakları yıkayıp küçük parçalar şeklinde doğrayın. Soğanı küp küp doğrayın ve tuzunu ilave edip karıştırın ve elinizle suyunu sıkın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafif unlanmış zeminde merdane ile tabak büyüklüğünde açın. Üzerlerine ayçiçek yağı sürüp bir kenarda bekletin. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. İlk açtığınız hamuru elinize alıp elinizin üzerinde çevire çevire büyütün. Masa örtüsünün üzerine alıp parmak uçlarınızla kenarlardan çekiştirerek hamuru incecik açın. Bir kenarından tutup içeriye doğru hafifçe katlayın ve hazırladığınız harçtan kenarı boyunca ekleyin. Örtünün kenarından tutup kaldırın ve hamurun kendi kendine sarılmasını sağlayın. Elde ettiğiniz ruloyu kendi etrafında sararak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayıp tepsideki böreğin çevresine sararak tepsiye yerleştirin. Yoğurt, yumurta sarısı ve zeytinyağını bir kasede çırpıp böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Servis yapın.



Çarşaf Böreği

al ışık
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2020
Mesajlar: 24
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc155648
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2021
318 defa indirildi / yazdırıldı




6 su bardağı un
1 çay ılık süt
1/2 paket yaş maya
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
İç harcı:
4 adet patates
200 gram kıyma (az yağlı)
2 adet soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı kırmızı biber
2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığı karabiber

Şeker ve mayayı sütün içerisinde çözdürün.
Unu büyük bir kaseye alın ve ortasına bir havuz açın.
Mayalı karışımı havuza dökün, kenarlardaki unlardan alarak havuzu karıştırarak yavaş yavaş kapatın.
Tuzunu ekleyin ve suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru toparlayın.
Tezgaha alıp birkaç dakika yoğurduktan sonra dört bezeye bölün, bezelerin üzerine örtüp yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
Bu arada patatesleri minik küpler şeklinde kesin ve bir kaba alın. Soğanları yemeklik doğrayın, kıyma ve baharatları da ekledikten sonra harcı karıştırın.
Fırını 200 derecede ısıtın.
Mayalanan hamurları merdane yardımıyla yemek tabağı boyutunda açın ve her açtığınız hamurun altını üstünü iyice yağlayın.
Açtığınız her hamuru teker teker alıp elinizle çeke çeke inceltin. Bu noktada iki kişi olmak işinizi çok kolaylaştıracaktır. Hamuru alttan tutup hafif hafif çekiştirmelisiniz. Yırtıklar oluşabilir, önemli değil.
Yeterince incelip büyüdüğünde, temiz bir masa örtüsü veya çarşafın üzerine yayın ve yine yağlayın.
İç harcı, açılmış hamurun üzerine gelişi güzel serpin
Çarşafın karşılıklı iki kenarından kaldırarak, hamurun sarılmasını sağlayın.
Karşılıklı iki rulo oluşacak. Aynı gül böreği sararmış gibi kendi etrafına dolayın ve yağlanmış tepsiye alın.
Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayıp, tepsiye yerleştirirken bir öncekinin devamı şeklinde dolayın.
Hepsi bittikten sonra çırpılmış yumurta ve erimiş tereyağı karıştırıp böreğin üzerine dökün.
200 derecede, altı pişip, üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.

Not: Üzerine haşhaş tohumları veya susam serpebilirisiniz.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 08.05.2024


Çarşaf Böreği

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163423
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2022
292 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1~2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
10 gr yaş maya
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
3.5-4 su bardağı un
400 gr beyaz peynir
Yağlamak İçin:
50 gr eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
Üzeri İçin:
Kalan yağ
1 yumurta sarısı

Çarşaf böreği tarifi için önce mayayı küçük bir kapta toz şeker ve yarım bardak ılık su ile eritin. Süt, ayçiçeği yağı ve tuzu ilave edip, azar azar un ekleyerek yoğurun. Hamur toparlanınca unlanmış tezgaha alıp 5-10 dakika daha yoğurun ve 8 bezeye ayırın.
Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp kenara alın ve üzerini tereyağı ve ayçiçeği yağı karışımıyla bolca yağlayıp, üst üste yerleştirin. 8 yufkalık grubu bütünüyle tutup ters çevirin. Böylece en üste gelen, ilk koyduğumuz yufkayı alıp, masanın ortasına koyun. Parmaklarınızla, yumuşak hareketlerle inceltin. İncecik açılan yufkanın uç kısmından biraz içe katlayıp, ufalanmış peynir yerleştirin.
Rulo şeklinde sarın ve ortadan başlayarak tepsiye yerleştirin. 30 dakika mayalanması için bekletin. Yağ karışımından artan 2-3 yemek kaşığı yağa 1 yumurta sarısı ilave edin.
Fırçayla böreğin üzerine sürün. Öncede ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.







Çarşaf Böreği Tarifleri Patatesli Börek Tarifleri



(5 adet Çarşaf Böreği 198,890 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort