Kenan Pala
Buğday unu 500 gram
Yaş hamur mayası 3 gram
Su 300 mililitre
Şeker 3 gram
Tuz 10 gram
Dana kıyma 450 gram
Kuru soğan 1 adet
Sıvıyağ 50 mililitre
Un, maya, şeker, tuz ve su ile yoğrularak hamur elde edilir.
Hamur yapılırken su yavaş yavaş ilave edilir ve kıvama alıncaya kadar yoğrulur.
Elde edilen hamur 145 gramlık bezelere bölünür.
Bölünen bezeler bez içerisinde otuz dakika dinlendirilir.
Hamur dinlenirken iç harcı hazırlanır. Kıyma ve kuru soğan uygun bir tavada yağda kavrularak pişirilir.
Hamur el ile yaklaşık altmış beş-yetmiş santimetre uzunluğunda ve on- on iki santimetre genişliğinde açılır.
İçerisine harcı konularak enlemesine iki taraftan olmak suretiyle tamamen kapatılır.
Hazırlanan pideler odun ateşi ile yanan fırına sürülerek kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkarılan pide yağlanıp dilimlenerek servise hazırlanır.
Not: Çarşamba pidesi, Çarşamba Ticaret Borsası tarafından 21.03.2018 tarihinde tescil ettirilmiş coğrafi işaretli bir üründür.
|