Kısa URL: https://ml.md/lc58097
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2010
3,115 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram çaşır
2-3 çorba kaşığı tereyağ
4 adet yumurta
Karabiber
Tuz
Çaşırın uç kısımlarını temizleyip suda haşlayın. Tuz ilave edin.
Haşlanan çaşırları soğuk suya atıp acısının çıkması için yaklaşık 30 dakika bekletin.
Sudan çıkarıp ince ince kıyın.
Daha sonra tavada tereyağıyla kavurun.
Kavrulduktan sonra üzerine yumurtaları kırın. (Yumurtaları ayrı bir kapta çırptıktan sonra da ilave edebilirsiniz.)
Çok az karıştırarak akı matlaşana kadar pişirin.
Biberini de serpip sıcak olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc148193
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2020
2,496 defa indirildi / yazdırıldı
Çaşır dağlarda yetişen buruk bir tadı olan yabani bir bitkidir.
Çaşır suda haşlanıp sade yenildiği gibi, patates haşlamasıyla karıştırılıp tereyağında kavrularak da yenir.
Bunun dışında çaşır haşlanır, haşlanan çaşır un ve yumurtaya batırılarak yağda kızartılır, buna çaşır kızartması veya kavurması denir.
Erzurumlular tarafından, çaşırın, vücut için şifalı olduğuna inanılmaktadır.
Kısa URL: https://ml.md/lc151140
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2020
480 defa indirildi / yazdırıldı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı
1 kg. çaşır otu
5-6 adet yumurta
250 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı tuz
Bir tavada tereyağı eritilir.
Tuz atılıp önceden haşlanmış ve ufak doğranmış olan çaşırlar eklenerek kavrulur.
Çaşırlar bir süre kavrulduktan sonra üzerine çırpılmış yumurtalar dökülerek 2-3 dk. kadar pişmesi beklenir.
Sıcak olarak servise sunulur.