|
|
Çatlak Çörek |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc3940
Gönderme Tarihi: 21.May.2006
3,477 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr margarin
1 Çay bardagi zeytinyağı
1 Su bardagi yoğurt
Yarim kahve fincani sirke,tuz
1 Kahve fincani maden suyu
1 Paket kabartma tozu
1 Adet yumurta
Aldigi kadar un
Içi için:
100 gr rendelenmis kasar peyniri
150 gr sucuk
Üzerine:
1 Adet yumurtanin sarisi
Unu ekleyin.
Margarini eritip sogutun.
Derin bir kabin içerisinde margarin, 1 çay bardagi zeytinyağı, 1 su bardagi yoğurt,yarim kahve fincani sirke, 1 kahve fincani maden suyu, 1 paket kabartma tozu,tuz ve 1 adet yumurtayi karistirin.
Unu yavas ysvss ekleyerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapin.
Hamuru 24 saat buzdolabinda bekletin.
Limon büyüklügünde parçalar koparip,bezeler yapin.
Merdane yardimiyla çay tabagi büyüklügünde açin.
1 tatli kasigi rendelenmis kasar peyniri ve 1 dilim sucuk koyup,kapatin.Yuvarlak sekil verip,tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarisi sürüp,susam dökün.
Keskin bir biçakla arti seklinde çizin.
Önceden isitilmis 180 dereceli firinda üzeri kizarana dek pisirin.
|
Çatlak Çörek |
|
Tansel
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.05.2009
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc36981
Gönderme Tarihi: 29.May.2009
2,409 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
500 gr. un
150 gr. pudra şekeri
2 yumurta
200 gr. margarin
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay bardağı toz badem
1 tutam toz şeker
YAPILIŞI
Bir kapta yağ ile pudra şekeri krem haline getirin. Yumurtayı, kabartma tozunu, zerdeçah, toz bademi, unu koyarak bir hamur yapın. Bu hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerini bıçakla artı şeklinde çizerek, biraz toz şeker serpin ve önceden 170 C'ye getirilmiş fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
|
Çatlak Çörek |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58129
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010
2,541 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sirke
1 çay bardağı soda
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Tuz
Alabildiği kadar un
İçi İçin:
Kaşar peyniri
Sucuk
Erimiş ve soğumuş margarin, zeytinyağı, yoğurt, sirke, maden suyu, yumurta ve tuz karıştırılır. Alabildiği kadar un ve kabartma tozu ilave edilip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurulur. Üzeri örtülüp 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kaparılıp içine sucuk ve rendelenmiş kaşar peyniri koyulur. Yuvarlak şekil verilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir. Üzerleri bıçakla artı şeklinde kesilir. 180C fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 28.12.2015
|
|
Çatlak Çörek Tarifleri Kete Tarifleri
|
|