|
Çatlak Kurabiye |
|
veyis
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Çubuk-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23733
Gönderme Tarihi: 10.May.2008
7,064 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 Yumurta
3 Dolu kaşık hindistancevizi
Yarım paket katı yağ
1 Su bardağı mısır nişastası
1 Çay bardağı un
1 Çay bardağı toz şeker
1 Paket Kabartma tozu
1 Çay kaşığı vanilya
Yumurta hariç bütün malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırın. Görüntüsü iri un taneleri gibi olunca, yumurtayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Hafif yağlanmış tepsiye, ceviz büyüklüğünde koparttığınız hamur parçalarını avuç içinde yuvarlayarak dizin 170 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
|
Çatlak Kurabiye |
|
gonultastan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2009
Mesajlar: 40 Şehir: sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc40482
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2009
2,280 defa indirildi / yazdırıldı
|
malzemeler:
1 yumurta
2 cay bardagi un
1 cay bardagi seker
3 corba kasigi hindistancevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarim paket margarin
1,5 su bardagi nisasta
yapilisi;
malzemelerden guzel bir hamur yap,sekil verip tepsiye diz 15-20 dakika pisir,rengi beyaz kalmali.
|
Çatlak Kurabiye |
|
kayısı bebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc72905
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2012
2,183 defa indirildi / yazdırıldı
|
80 gr bitter çikolata
125 gr tereyağı
2 adet yumurta
1 paket vanilya
Yarım su bardağı toz şeker
1 tutam tıuz
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kısık ateşte tereyağı be çikolatayı karıştırarak eritin. Ocaktan alın ve toz şekeri ekleyip karıştırarak eritin. Yumurtaları tek tek kırarak karıştırmaya devam edin. Un, kakao ve kabartma tozunu aynı anda eleyin ve karışıma ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Pudra şekerini bir kaseye alın. Fırın tepsisini 160 drece sıcaklıkta ısıtın. Soğumuş hamurdan tatlı kaşığı yardımıyla alıp hafifçe pudra şekerine buladığınız elinizle yuvarlak yapıp pudra şekerine bulayın ve tepsiye dizin. Isıtılmış tepside 10-15 dakika arası pişirin. 2-3 dakika sonra spatula yardımıyla tepsiden alarak soğumaya bırakın.
|
ÇATLAK KURABİYE |
|
nüvide
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.02.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76631
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2012
2,549 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı un
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı hindistancevizi
Un, mısır nişastası, kabartma tozu, vanilya, toz şeker ve hindistancevizini karıştırın. Tüm malzemeye tereyağı ve yumurta ekleyip hamur haline getirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayıp tepsiye dizin. 190 derecede 20 dakika pişirin.
|
Çatlak Kurabiye |
|
defne ata
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc91551
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2013
1,833 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
4 çorba kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1,5 çay bardağı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
Yumurtaların üzerine yoğurt, tereyağı, Hindistancevizi ve unu ekleyip yoğurun. Son olarak kabartma tozu ve vanilya katıp yumuşak bir hamur yapın. 10 dakika dinlendirin. Elinizle parçalar koparıp yuvarlayın, tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişmeye bırakın.
|
Çatlak Kurabiye |
|
hümaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.01.2014
Mesajlar: 42 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc94835
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2014
1,724 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
2 adet yumurta
1,5 su bardağı pudra şeker
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Önce yumurta ve margarini pudra şekeriyle krema kıvamına gelene kadar yoğurun. Un nişasta ve kabartma tozunu da ekleyip yumuşak bir hamur oluşturun, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Yğlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın kabına dizin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında biraz sertleşene kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin. Üzerinin daha fazla çatlaması için fırının üst rafına koyun. Rengi beyaz kalmalı.
|
Çatlak Kurabiye |
|
Ebruli
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc95062
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2014
1,814 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 çay bardağı mısır nişastası
1 kahve fincanı tahin
3.5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya ve kabartma tozu
Derin bir kabın içinde yumurtayı şekerle çırpın ve diğer tüm malzemeleri koyup elinizle hamuru yapın. Yuvarlak şekiller verip tepsiye dizin. 200 derecede en fazla 25 dakika pişirin.
|
Çatlak Kurabiye |
|
hürcan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.07.2014
Mesajlar: 47 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc104836
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2015
1,758 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
120 gram tereyağı
2 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
4 çorba kaşığı çiğ krema
1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru için gereken malzemelerden bir yumurtanın sarısını ayırıp kalanını bir kabın içine alın ve hızlıca yoğurun. Dinlendirmek için üzeri kapalı olarak 25 dakika bekletin. Kabaran hamuru, unlanmış tezgahta açıp yuvarlaklar halinde şekil verip tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürüp bol susam serpin ve tepsiyi 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Çıkınca çayın yanında sıcak olarak servis yapın.
|
Çatlak Kurabiye |
|
portakal çekirdeği
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2015
Mesajlar: 33 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc105477
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2015
1,531 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı un
1,5 çay bardağı tahin
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı toz fıstık
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Yoğurma kabının içine sıvı yağ, pudra şekeri ve tahini koyup karıştırın. Üzerine unu ve tarçını ekleyip yoğurmaya başlayın. Kabartma tozu ve vanilyayı da üzerine ilave ederek hamuru yoğurun. Bu hamuru da istediğiniz şekilde şekillendirip fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişirip servis tabağına dizin. Soğuyunca ikram edin.
|
Çatlak Kurabiye |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144319
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2019
488 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığının ucu ile tuz
1 kahve fincanı kakao
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı pudra şekeri
Pudra şekeri hariç tüm malzemeleri derin bir kapta iyice yoğurun. Yağlı ve parçalanan bir hamur elde edin. Hamurunuzu streç filme sarıp buzdolabında en az 2 saat bekletin.
Hamurunuz dinlendikten sonra buzdolabından çıkarın. Pudra şekerini bir tabağa alın. Kurabiye hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde güzelce yuvarlayın ve pudra şekerine bulayın.
Fırın tepsisinin tabanına yağlı kağıt yayın. Kurabiyeleri araları biraz boşluk kalacak şekilde tepsiye dizin. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin.
|
Çatlak Kurabiye |
|
kerem ali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc150205
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2020
333 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 çorba kaşığı süt
1 yemek kaşığı vanilya özütü (Varsa akçaağaç şurubu)
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı kakao
1/2 yemek kaşığı jel kırmızı gıda boyası
1/2 su bardağı şeker
1/4 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
3/4 su bardağı pudra şekeri
1/3 su bardağı tereyağı (60 g)
Büyük bir kapta un, kakao, tuz, kabartma tozu ve karbonatı karıştırın. Şeker ve tereyağını mikser ile kabarana kadar çırpın. Kabardığında vanilya özütü, süt, vanilya ve gıda boyasını ekleyin. Islak karışımı, kuru karışıma ilave ederek yoğurun. Hamurunuzdan bir çorba kaşığı kadar bezeler alarak elinizde yuvarlayın. Pudra şekeri döktüğünüz yassı bir kapta bezelerinizi pudra şekerine bulayın. Hamur toplarını, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Her birinin üzerini hafifçe bastırarak düzleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 12 dakika pişirin.
|
Çatlayan Kurabiye |
|
parselli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.11.2019
Mesajlar: 60 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc156094
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2021
380 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
180 gram (1,5 su bardağı) un
150 gram (3/4 su bardağı) esmer şeker
70 gram (3 dolu yemek kaşığı) oda sıcaklığında tereyağı
40 gram bitter çikolata
1 büyük boy yumurta
40 mililitre (3 yemek kaşığı) süt
25 gram (2 yemek kaşığı) kakao
İsterseniz bir avuç kırık fındık veya ceviz ekleyebilirsiniz
Üzeri için:
Yarım su bardağı pudra şekeri
Oda ısısındaki tereyağını esmer şekerle 1-2 dakika hızlı devirde çırpın. (Esmer şekeriniz yoksa yazan miktardan 1 yemek kaşığı azaltarak toz şeker ekleyip, 1 yemek kaşığı pekmez ilave edebilirsiniz.)
Yumurtayı ekleyip 2-3 dakika daha çırpıp kabartın.
Benmari usulü ya da mikrodalgada erittiğiniz bitter çikolatayı ve sütü ekleyip karıştırın.
Un ve kakaoyu da eleyip, yumuşak bir hamur haline getirin. (Koyacaksanız kuru yemiş de bu aşamada eklenecek)
1 yemek kaşığı dolusu porsiyonlarıyla yuvarlak toplar halinde yuvarlayıp, pudra şekerine bulayın ve tepsiye dizin.
180 derece önden ısıtılmış fırında, fansız ayarda boyutuna göre 10 dakika pişecek.
Çatlayacak ve mat görünecekler, ama fırından çıkardığınızda ortaları hala baya yumuşak, ve tepsiden kalkmayacak seviyede olmalı.
Soğuduktan sonra tepsiden alıp servis edebilirsiniz.
|
Çatlak Kurabiye |
|
yepyeni7
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2020
Mesajlar: 47
|
Kısa URL: https://ml.md/lc156310
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2021
301 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Pudra şekeri
Çatlak kurabiye tarifine yumurta ile şekeri güzelce çekerek başlayın. Köpürünce sıvıya limon suyu ve limon kabuğu rendesini de ekleyip karıştırmaya devam edin. Elenmiş unu, vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp ortasını açın. Karıştırdığınız şeker yumurta karışımını ekleyip karıştırıp yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru yaklaşık yarım saat buzdolabında dinlendirin. Ardından yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiye hamurundan küçük yuvarlak yaparak sıra sıra dizin. Önceden ısıtılmış 108 derecelik fırında üzerleri çatlayıp içi pişene dek pişirin. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
|
Çatlak Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168946
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2022
222 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Pudra Şekeri
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın ve iyice karıştırın. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve sıvı yağı ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını azar azar ekleyerek spatula ile karıştırarak yoğun bir hamur elde edin. Hamurun bulunduğu çırpma kabını streç film ile kapatıp dondurucuya alın ve 30 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Pudra şekerini bir kaseye alın. Süre sonunda hamurdan tatlı kaşığı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın, pudra şekerine bulayıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp tepside soğumaya bırakın.
|
|