Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kurabiye Tarifleri > Çay Bisküvisi (4 adet - 121,991 defa bakıldı)

Çay Bisküvisi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifleri
Anne Kurabiyesi Tarifleri
Bademli Kurabiye Tarifleri
Beze Tarifleri
Bisküvi Tarifleri
Cevizli Kurabiye Tarifleri
Çıtır Kurabiye Tarifleri
Çikolatalı Kurabiye Tarifleri
Çilekli Kurabiye Tarifleri
Elmalı Kurabiye Tarifleri
Erikli Kurabiye Tarifleri
Fındıklı Kurabiye Tarifleri
Fıstıklı Kurabiye Tarifleri
Haşhaşlı Kurabiye Tarifleri
Hindistancevizli Kurabiye Tarifleri
Hurmalı Kurabiye Tarifleri
Islak Kurabiye Tarifleri
Kahveli Kurabiye Tarifleri
Kakaolu Kurabiye Tarifleri
Kayısılı Kurabiye Tarifleri
Kedi Dili Tarifleri
Kraker Tarifleri
Kremalı Kurabiye Tarifleri
Kuru Pasta Tarifleri
Limonlu Kurabiye Tarifleri
Makaron Tarifleri
Mantar Kurabiye Tarifleri
Peynirli Kurabiye Tarifleri
Portakallı Kurabiye Tarifleri
Pudingli Kurabiye Tarifleri
Reçelli Kurabiye Tarifleri
Sakızlı Kurabiye Tarifleri
Soslu Kurabiye Tarifleri
Susamlı Kurabiye Tarifleri
Şeftalili Kurabiye Tarifleri
Şekersiz Kurabiye Tarifleri
Tahinli Kurabiye Tarifleri
Tarçınlı Kurabiye Tarifleri
Tırtıl Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Un Kurabiyesi Tarifleri
Unsuz Kurabiye Tarifleri
Üzümlü Kurabiye Tarifleri
Vişneli Kurabiye Tarifleri
Zencefilli Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çay Bisküvisi

abbas
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.01.2012
Mesajlar: 105
Şehir: Hatay
Kısa URL: https://ml.md/lc71466
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2012
1,896 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı un
1-2 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı pudraşekeri
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket küçük margarin
Vanilya
1 adet yumurta

Unu hamur tahtasına eleyiniz.
Ortasına yağı, yumurtayı, vanilya, kabartma tozui, şekeri, sütü koyup, kulak memesinden biraz sertçe bir hamur yapınız.
Hamuru 5-10 dakika dinlendiriniz.
Dinlenen hamuru 3-4 mm. incelikte açınız.
Hamurun yüzüne çatalla şekiller yapıp, sonra ruletle istediğiniz büyüklükte kare, dikdörtgen vb. şekilde kesiniz.
Yağlanmış tepsiye hamurları hafif aralıkla dizip, ısıtılmış orta ısılı fırında hafif pembe renkte pişiriniz.
Soğuyunca servis yapınız.


Çay Bisküvisi

fevziye kuş
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 08.09.2009
Mesajlar: 19
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc40473
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2009
2,011 defa indirildi / yazdırıldı




100 gr pudra şekeri
250 gr özlü un
50 gr yağ
1/2 paket vanilya

Hamur tahtasına elenmiş un toplu halde konur ve elle ortası açılır, içine yağ, vanilya, kabartma tozu, süt limon veya portakal kabuğu rendesi ve yumurta konur. Çevresine şeker serpilir. Hepsi yoğrularak katı bir hamur yapılır. Hamur özleştirildikten sonra top şekline getirilir ve ıslak bez altında 10 dakika dinlendirilir. Bundan sonra hamur merdane ile 4 - 5 mm kalınlığında açılır. Sonra hamurun üstü yarımşar santimetre aralıkla delirtir. Bir ruletle eni dört, boyu yedi santimetre olmak üzere hamur kesilir. Bir tepsiye hamurlar yarımşar parmak aralıkla dizilir. Fırının ısısı ortadan biraz hafif ayarlanır ve tepsi sürülür. Bisküviler kızardıktan sonra servis yapılır.


Çay Bisküvisi

zafira
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
Kısa URL: https://ml.md/lc14829
Gönderme Tarihi: 23.May.2007
2,681 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram toz şekeri
100 gram un
100 gram nişasta
7 yumurta
1+1/2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Bir porselen kâseye yumurtaların sarılarıyle toz şekeri dökün. Telle çırparak şekeri erittikten sonra karışımı iyice köpürtün. Karışım iyice köpürünce iyice karıştırdığınız unla nişastayı bir elekten azar azar indirerek çırpmakta olduğunuz yumurtaya katın. Karışım topaksız ve düzgün bir hamur durumuna gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.
Beri yanda yumurtaların aklarını bir başka kâseye koyun. Bir tutam tuz kattıktan sonra bunları da iyice çırparak beyaz bir köpük durumuna getirin. Sonra yavaş yavaş karıştıracağınız hamura azar azar bu beyaz köpüğü katın.
Bir fırın tepsisini iyice yağa ve una bulayın. Hazırladığınız hamuru bir krema şırıngasına koyun, bu şırıngadan yararlanarak tepsinin üstüne sayısız hamur baston-cukları yerleştirin. Her birinin boyu 6-7 santimi geçmemelidir. Ve her birinin arasında geniş boşluklar olmalıdır. Bisküvi hamurları tepsiye yerleştirildikten sonra tepsiyi orta ısılı bir fırına koyup 15-20 dakika kadar burada tutun. Bisküviler pişince. fırından çıkarıp nemli bir bezin veya sık telli bir ızgaranın üstüne boşaltın ve böylece soğumaya bırakın.


ML® Çam Bisküvi için tıklayın


Çay Bisküvisi

ÜLKÜ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 47
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc10918
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2007
2,311 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kilo un
250 gr. margarin
250 gr. pudra şekeri
3 yumurta
1/2 çay kaşığı beking power
Biraz vanilya

Un beking povderle beraber çalışılacak yere elenir. Ortası havuz gibi açılır, margarin konur, elle yumuşatılır. Pudra şekeri ilâve edilip krem gibi oluncaya kadar karıştırılır. Yumurtalar birer birer ilave edilir. Vanilya un ve diğer malzemeler beraber karıştırılarak hamur haline getirilir. Hamur merdane ile yarım santim kalınlığında açılır, istenilen şekil ve büyüklükte kesilir. Tepsiye ara ile sıralanır. Orta hararetteki fırında pişirilir. Piştikten sonra ortalarına kayısı marmeladı sürülür. Üstlerine çekilmiş yeşil fıstık yapıştırılır.






Çay Bisküvisi Tarifleri Kurabiye Tarifleri



(4 adet Çay Bisküvisi 121,991 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort