Kısa URL: https://ml.md/lc117679
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2016
1,853 defa indirildi / yazdırıldı
Nermin Pekin
1 çay bardağı sıvı yağ
300 gr kuşbaşı et
600 gr pirinç
1,5 litre su
6-7 adet havuç
5 adet soğan
1 adet domates
1 baş sarımsak
2-3 adet defne yaprağı
Yağı tencereye alın, etleri içine atın. Etler kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Sonra etler hafif kızarmaya başlayınca ay şeklinde doğranmış soğanları ve jülyen doğradığınız havuçları da ilave edin. Soğan ve havuçlar yumuşayınca 1,5 litre suyunu ekleyin. Her pirinç aynı sürede pişmiyor, onun için suyunu pirincin cinsine göre ayarlayın. Sonra 1 adet domates, 1 baş sarımsağı tüm olarak suyun içine bırakın. Defne yapraklarını da ekleyin. Su kaynayınca yıkadığınız pirinçlerinizi ekleyin. Suyunu çekene kadar çok kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince karıştırın ve demlenmeye bırakın. Sonra içindeki tüm sarımsağı çıkarın servis yapın.
Kayıt: 27.06.2008 Mesajlar: 21 Şehir: Bayrampaşa İSTANBUL
Kısa URL: https://ml.md/lc24886
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2008
3,513 defa indirildi / yazdırıldı
4 su bardağı baldo pirinç
100 gram tereyağı veya yarım paket margarin
2 su bardağı haşlanmış mısır tanesi
Nane
Tuz
Pirinci ayıklayıp yıkayın. 1 saat tuzlu ılık suda ıslatın. Süzdürün ve kavurun. Tuzunu atın. Pirinç kadar kaynar su koyun. 20 dakika pişirin. Naneyi ve kaynamış mısın katıp karıştırın. Nefis pilav hazırdır. Yanına cacıkla servis yapın.