Kısa URL: https://ml.md/lc81516
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2012
2,136 defa indirildi / yazdırıldı
12 adet kültür mantarı (tercihen büyük boy olanı)
100 gr çedar peyniri
5-6 dal kıyılmış taze nane
5-6 dal kıyılmış dereotu
Tuz, taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
Mantarları nemli bir bezle silin ve sap kısmını çıkartarak ortasında bir boşluk oluşturun. Küp şeklinde kesilmiş çedar peynirini ve kıyılmış yeşillikleri karıştırın. Mantarların ortasındaki boşlukları tuz ve taze çekilmiş karabiber serperek hafifçe ovun. Oda ısısında yumuşamış tereyağından fırça yardımı ile bu boşluklara sürün. İç malzemeyi yerleştirip 200 derece fırında, peynirler eriyinceye kadar kızartın. Hemen servis yapın.
Zeytinyağı 5 Çay Kaşığı
Cheddar Peyniri 2 Yemek Kaşığı
Maydanoz 0.5 Demet
Kültür Mantarı 5 Adet
Sarımsak 2 Diş
Fırınınızı önceden 190 derecede ısıtın. Fırına dayanıklı kabınıza COOK Yağlı Pişirme Kağıdı serin. Mantarlarınızı yıkadıktan sonra, ortası yuvarlak olacak şekilde saplarını kesip kağıt havlu ile kurutup yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Kestiğiniz mantar saplarını daha sonra yapacağınız bir yemek tarifinde kullanmak üzere saklayın. Maydanozları yıkadıktan sonra yapraklarını ve sarımsağı incecik doğrayın. Rendelenmiş cheddar peyniri (kaşar peyniri de olabilir) ile malzemeleri karıştırın.
Mantar şapkalarının içine önce bir çay kaşığı zeytinyağ koyun. Sonra hazırladığınız karışım ile doldurun. Fırında 20-25 dakika pişirin. Mantarlarınızı ara sıcak olarak ikram edebileceğiniz gibi, kullandığınız mantar miktarını kişi sayısına göre artırarak ana yemek olarak da tercih edebilirsiniz.