Kısa URL: https://ml.md/lc83845
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2012
1,463 defa indirildi / yazdırıldı
1 Paket Sana Hamurişi
2 Adet yumurta (birinin beyazı ayrılacak üstüne)
1 Çay Bardağı nişasta
1 Paket vanilya
6 Bardak un
1 Paket margarin
1 Bardak çekirdek içi
1 Paket kabartma tozu
Önce yağlar, yumurta nişasta vanilya kabartma tozu geniş bir kapta karıştırılır.daha sonra yavaş yavaş un karıştırılarak hamura yedirilir kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur.ceviz büyüklüğünde hamurlar koparılıp yuvarlanır önce çırpılıp ayrılan yumurtaya sonra çekirdeklere batırılır ve 180 derece fırında 25 dakika pişirilir
Kısa URL: https://ml.md/lc81018
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2012
1,819 defa indirildi / yazdırıldı
1 Paket Sana Hamurişi
1 Çay Bardağı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
1 Çay Bardağı sıvı yağ
1 Tutam tuz
1 Adet yumurta
Yumurtanın beyazını ve ay çekirdeği içini kenara ayırın, ardından kalan malzemeyi kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamurdan küçük parçalar alıp elinizle şekil verin. Hamurları yumurta beyazına bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Kurabiyelerin üzerine ay çekirdeği içlerini serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.