Kısa URL: https://ml.md/lc55188
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2010
2,084 defa indirildi / yazdırıldı
1,280 gram üzüme 2 kilo şeker kestirip kıvamını bulunca içine atınız. İki taşım sonra indirip 1 gün bırakınız. Ertesi gün tekrar birkaç taşım kaynatıp indireceğiniz zaman, nohut kadar dövülmüş şap ile bir miktar limon suyu gezdirdikten sonra indirip soğumaya bırakınız. Ilık iken kavanoza koyup kaldırınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc154125
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2020
308 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr çekirdeksiz beyaz üzüm
3 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı su
2 yıldız anason
Yıkayıp saplarını kopardığınız üzümleri geniş bir kaseye alın. Toz şeker ilave ederek üzüm tanelerini ezmeden karıştırın. 1 gece oda ısısında bekletin. Geniş bir tencereye şekerli üzümleri alın. Üzerine yarım çay bardağı su ilave ederek 30 dakika kısık ateşte pişirin. Pişirirken kaşık kullanmayarak tencereyi arada sallayın. Karışıma yıldız anason ilave ederek 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Reçelin kıvamını kontrol etmek için tabağa bir miktar dökerek soğutun. Yoğun bir kıvamdaysa reçeliniz olmuş demektir. Reçeli saklayacağınız kavanozu ve kapağını kaynar suya sokup çıkarın ve fırında iyice kurutun. Kavanozlar ve reçel sıcakken reçelleri kavanozlara doldurup, kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.